Meglepetés: egészen széles körben is elismerő fogadtatása lett a hejőparki betonváz beépítésének

Megosztás

Úgy indult, hogy a fiatal miskolci építész néhány hónappal ezelőtt elképzelt valami nagyon szépet és hasznosat az egyébként tájsebnek számító hejőparki betonvázzal kapcsolatosan, ezt pedig tervezőasztalra is vitte egy egyetemista diák. Nem valószínű, hogy gondolt arra, hogy néhány hét alatt a csodájára járnak.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem januárban végzett BSC-s építészhallgatója diplomamunkájában a Futó utcában 1993 óta elhagyatottan álló vasbeton váz „belakásával” foglalkozik. Erről a Borsod24 is írt részletesebben, IDE KATTINTVA újra elolvashatják és megnézhetik a látványterv képeit.

Szülővárosa egy szürke foltját szerette volna kiszínezni – mondta el a Miskolc TV stábjának péntek délelőtt a helyszínre kilátogató Bodnár Gergely Bence, akit a funkció meghatározásakor az Egyetemváros közelsége orientált. Így született meg a fejében a fiatalokat célzó lakóépület ötlete.

A fővárosban tanuló huszonkét éves, immár mesterszakos hallgató szakmai gyakorlatát a miskolci önkormányzat Főépítészi Kabinetjénél töltötte. Ekkor kerültek a keze ügyébe a több mint harminc éves statikai dokumentációk.

Terveinek megalapozottságát látszik igazolni az is, hogy munkája nem csupán közvetlen egyetemi közegében, de szélesebb szakmai berkekben is elismerő fogadtatásra lelt. Annak ismeretében, mennyire formabontó és eredeti elképzeléssel állt elő, talán nem is meglepő a kedvező visszhang. Bodnár Gergely Bence elmondása szerint semmilyen ehhez fogható nemzetközi példára nem akadt. (via Minap.hu)

A terv további részleteit IDE KATTINTVA olvashatják el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek