Az utazó vidámparkban késelte meg kollégáját Miskolcon

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt, aki ittas állapotban a vidámpark kamionjának vezetőfülkéjében összeveszett kollégájával, késsel nyaka irányába szúrt, védekezésekor felkarját és csípőjét szúrta meg – tájékoztatott a vádemelésről az ügysészség.

A vádirat szerint a vádlott egy vidámparkot üzemeltető vállalkozásnál dolgozott együtt régi ismerősével. 2022. július elején az utazó vidámpark Miskolcon, egy korábbi gyár telephelyére költözött. Az éjszakai órákban az ittas állapotú vádlott a vidámpark egyik kamionjának a vezetőfülkéjében vacsorázott, mellette ült a sértett férfi, akit felelősségre vont azért, mert bele evett az ételébe, és tőle korábban dohányt vett el. Ezen összevesztek, a sértett a vádlott anyját szidta, a feldühödött vádlott egy 17 cm pengehosszúságú késsel a nyaka irányába szúrt. A férfi a kezét felemelve hárította, de a kés hegye jobb felkarját megszúrta. A vádlott ezután kaszáló mozdulattal a késsel rásuhintott a jobb csuklójára, amikor pedig az ajtót kinyitva menekült utána szúrva csípőtájékon megsebezte.

Amennyiben a bántalmazás következtében a nyaki erek sérülnek, vagy a mellkas, hastájékon a testüregek megnyitásával járó sérülés keletkezik, életveszélyes állapotot eredményez, ennek reális lehetősége fennállt, a sértett aktív védekezése hárította el.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Az idén is történt egy késeléses eset, még januárban az ózdi kórházban egy férfi halálosan megsebesített egy 80 éves beteget. Az eset részleteiről bővebben itt olvashatnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek