Miskolcon nyitotta meg negyedik irodáját a TASZ

Megosztás

A szervezet 1994 óta van jelen az országban, eddig csak két vidéki városban, Debrecenben és Pécsen működött irodájuk. Ezentúl a borsodi megyeszékhelyen is igénybe vehetjük ingyenes szolgáltatásaikat.

A Magyarországon közel harminc éve működő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet 2020-ban indította regionális programját azzal a céllal, hogy közelebb kerüljünk azokhoz, akik segítségre szorulnak alapvető jogaik gyakorlásában, és többet tudjunk meg a polgárokat foglalkoztató problémákról.

A jogvédő szervezet számára nem teljesen új terep Miskolc és környéke, hiszen már évek óta működteti a borsodi régióban roma jogtudatosító programot, melynek keretében roma aktivisták nyújtanak tanácsadást saját közösségeikben. Korábban pedig a Roma Programban működtetett TASZ-pontokon keresztül nyújtottak jogi segítséget a régióban élőknek.

És hogy miben tudnak segíteni?

Erről így írnak: “Ha úgy érzed, hogy az állam vagy állami szervek megsértették a jogaidat, tanácsért fordulhatsz hozzánk az alábbi témákban: egészségügy, oktatás, hátrányos megkülönböztetés, női önrendelkezés, személyes adatok védelme, választójog, általános munkajog, társadalombiztosítási ellátások, drogfogyasztók jogai, lelkiismereti és vallásszabadság, önrendelkezés, sajtószabadság, információszabadság, HIV-vel élő személyek jogai, gyermekvédelem, rasszista és homofób támadások, hátránoys megkülönböztetés.”

További információért és elérhetőségért kattintson a TASZ oldalára.

Kiemelt fotó: A TASZ csapata (Facebook)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek