Halálra éheztette a kutyáját, ellepték a lárvák – Újabb döbbenetes borsodi eset

Megosztás

Még tavaly nyáron szereztek tudomást a hatóságok az embertelen eljárásról, most kiderült, hogy felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszhatja a dolgot.

A vádlott tavaly júliusban eladta egy borsodi kistelepülésen lévő házát, azonban miután elköltözött, a melléképületben lánccal megkötve hagyta nagytestű kutyáját. Nem gondoskodott az állat megfelelő mennyiségű és minőségű ellátásáról, és vizet sem adott neki.

Amikor a magára hagyott ebet megtalálták, szemét gyulladás okozta váladék borította, a szoros nyakörv miatt a nyakán seb keletkezett, ami kifekélyesedett, gyulladást okozott, lárvák voltak rajta, az ivóvíz és ételhiány miatt kiszáradt állapotban volt, illetőleg vészesen lesoványodott.

Az éhezése, a nyakon lévő fekélyes bőrgyulladás komoly fájdalommal járt, különös szenvedést okozott az állatnak. Állatorvosi kezelésre szállították, azonban a vizsgálatnál a tartós ivóvíz- és takarmányhiány miatt elpusztult.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleményében.

A fotó illusztráció.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek