Hétfőtől vehetünk egynapos matricát, de figyeljünk, még nem mindenhol lesz kapható

Megosztás

Április elsejére esik a bolondok napján kívül az új, 24 órás matrica bevezetése is BAZ megyében és egész Magyarországon. De óvatosan bánjunk még ezzel, mivel hétfőn jó eséllyel nem mindenhol tudjuk még megvásárolni az “egynapost”.

Április 1-től lehet napi e-matricát vásárolni. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) tájékoztatása szerint az úthasználati jogosultság egy, a vásárló által megjelölt naptári napra lesz érvényes, 0 órától 24 óráig. A matricát a teljes hazai díjköteles úthálózaton használni lehet – írja az MTI.

A napi e-matricát meg lehet venni előre vagy a használat napján is. Fontos, hogy amennyiben a vásárlás és az érvényesség napja egybe esik, a napi matrica a vásárlás pontos időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot, visszamenőlegesen nem.

A napi matrica bruttó ára a különböző díjkategóriákban 2570 és 5150 forint között alakul, utóbbi a személyautóra érvényes D1-es kategóriát jelenti. A terméket április 1-jétől a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és saját online felületén, valamint a nemzetiutdij.hu oldalon is meg lehet vásárolni.

A NÚSZ azt kéri az autósoktól, hogy aki nem közvetlenül a társaságnál veszi a napi e-matricát, érdeklődjön előzetesen a vásárlás tervezett helyszínén a matrica elérhetőségéről, ugyanis még nem minden viszonteladó partnernél lehet megvásárolni azt április 1-jétől.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek