Telepíts pénzváltó gépet, hogy több vevőd lehessen!

Megosztás

Ha valamilyen fémpénzzel működő szolgáltatást nyújtasz az ügyfeleid számára, akkor a vevőid számát akár jelentősen is megnövelheted, ha telepítesz egy pénzváltó gépet mellé. Nézzük meg, hogy miért annyira fontos ez az eszköz, és kinek érdemes beruházni rá!

Hogyan működik a pénzváltó gép?

Ezeknek az automatáknak egyetlen feladata van: a meghatározott címletű papírpénzeket a szolgáltatásod igénybevételéhez szükséges címletű fémpénzre váltja át. Ha már most tudod, hogy szükséged van egy ilyen eszközre, akkor nézd meg a Játéksport pénzváltó gépeit, és válaszd az igényeidnek megfelelő típust!

A pénzváltás folyamata így néz ki:

  1. Az általad üzemeltetett eszközhöz szükséges címletű fémpénzekkel feltöltöd a pénzváltó gépet.
    2. Aki igénybe kívánja venni a szolgáltatásod, az a megfelelő címletű papírpénzt behelyezi az automatába, ami megvizsgálja azt, hogy eredeti-e.
    3. Ha megfelelt, akkor azonos értékű fémpénzt ad ki cserébe, azaz fel fogja váltani.
    4. Az ügyfeled most már igénybe tudja venni a szolgáltatásod, az általad üzemeltetett eszközön keresztül.
    5. Amint fogy a váltópénz, neked időben újra kell töltened, hogy folyamatosan tudjon üzemelni az eszköz, és ne veszíts vevőket!

Hol érdemes pénzváltó gépet üzemeltetni?

Az igazat megvallva bárhol érdemes, ahol bevételed származik belőle, vagy attól épp elesnél, ha nem telepítenél egyet. Alapvetően minden olyan helyen érdemes üzemeltetni egy pénzváltót, ahol egy bizonyos címletű pénzérmével tudják igénybe venni a szolgáltatásaidat, legyen az bármilyen eszköz, automata vagy játék.

A lényeg, hogy ha valaki az általad üzemeltetett eszközt akarja használni, azt tehesse is meg ezt! Ne álljon útjába egy olyan apróság, hogy például nincs nála megfelelő pénzérme. Emiatt ne veszíts vevőket!

Pár példa, hogy milyen helyeken érdemes pénzváltó gépet üzemeltetni: játéktermek, benzinkutak, autómosók, repülőterek, irodák, edzőtermek, parkolók, mellékhelyiségek stb. Nagyon széles a paletta, ezért is fontos, hogy ne egy listát kövess, hanem azt gondold végig, hogy hol van szükség pénzérmére. Ahol van ilyen, ott szükség lesz a pénzváltó gépre is!

Hol helyezhető el egy pénzváltó gép?

Az összes ilyen eszköz kiválóan használható beltéren. Viszont ha neked kültérre van szükséged egyre, akkor olyat válassz, ami kifejezetten kültérre lett tervezve, és elbír az időjárás viszontagságaival. Erre mindenképp figyelj, mert akár ügyfeleket is veszíthetsz, ha beltérit helyezel ki a szabadba, és az egy idő után elromlik!

A helyigénye egyébként egyik típusnak sem nagy. Vannak állvánnyal rendelkező és akár falra is szerelhető változatok. Így az adott körülményeknek megfelelően tudod megválasztani a számodra legmegfelelőbb kialakítású darabot.

Hogyan válasszak a pénzváltó gépek közül?

Már a fentiekben is leírtunk neked több szempontot, mint az időjárásállóság vagy a falra szerelhetőség. Nem beszéltünk viszont a tárolókapacitásról. Ez minél nagyobb, annál ritkábban kell foglalkoznod az eszköz utántöltésével. Emellett a kinézet is számíthat, de ez már ízlés kérdése.

Kapcsolódó cikkek