Ötvenöt évesen túlszárnyalta a saját világrekordját a miskolci erőemelő

Megosztás

Mészáros László, a DVTK erőemlője kiváló évet zárt 2023-ban, ugyanis negyedik alkalommal is megnyerte a Mr. Olympia versenyt. A borsodi sportoló az idei évet sem a pihenésnek szánja, máris learatta a tavaszi babérokat.

A tavalyi sikereket követően idei első versenye máris újdonság volt, hiszen ahogyan Mészáros László közösségi oldalán fogalmazott, egy új korosztályba sikerült beöregednie. Kiválóan debütált az erőemelő, hiszen első helyezést ért el, így már két korcsoportban is (45-50 évig és 50-55 éves korig) All Time rekordot sikerült felállítania és amit tervezett, sikerült: az 55-60 éves korosztályában is elérte ugyanezt a lenyűgöző eredményt, így világklasszisnak számít.

Persze egy igazi sportember mindig kritikus a saját teljesítményével kapcsolatban. A többszörös világ- és Európa-bajnok fekvenyomó, Mészi szerényen így számolt be a legfrissebb sikerekről: “Xpc Európa bajnokság, Lengyelország, Siedlce 2024 március 23. Master 2 korcsoportban, 140 kg-os kategóriában versenyeztem. Ezen a versenyen a célom az volt, hogy a korábbi All Time rekordot javítsam meg, igaz “csak” fél kg-mal, de sikerült.”

És ez még nem minden. Az 55 éves Mészi március elején vett részt a WPPL (World Professional Power League) szervezet erőemelő Európa-bajnokságán, amit a lengyelországi Jaworzno városában rendeztek meg. 260 kilogrammot nyomott ki, és ezzel nemcsak mastersben, hanem az openben is megszerezte az aranyérmet, öt kilóval túlszárnyalva a korábbi, 255 kilogrammos világrekordot.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Fotó: Mészáros László Facebook-oldala

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek