Hazai pályán aratott győzelmet a DVTK

Megosztás

Jó formában várta a bajnokság 25. fordulóját a Diósgyőr, hiszen az együttes az elmúlt négy mérkőzéséből hármat megnyert, egyen pedig döntetlent játszott. Ennek fényében magabiztosan várta a DVTK a Paks elleni hazai mérkőzést.

A jó forma ellenére, a csapat rendkívül hamar hátrányba került az első félidőben. Már a második percben betalált Könyves Norbert, ezzel megszerezve a vezetést a Paksnak. Nem örülhettek azonban sokáig a vendégek. Még az első félidőben sikerült kiegyenlítenie a DVTK-nak.

Lenzsér Bence a 19. percben húsz méterre a kaputól elütötte Gerát, ezért sárga lapot kapott.  A sárga lap utáni szabadrúgásból egyenlített a DVTK. Požeg Vancaš talppal Jurek Gábor elé tette a labdát, aki egyet tolt rajta, majd bődületes erővel, a jobb kapufát érintve talált a paksi hálóba.

A találatot videón is megnézheti itt:

A félidőre maradt is az 1:1-es állás, így döntetlennel fordultak a csapatok a második játékrészre. A diósgyőri együttes mezőnyfölényben játszott az egész mérkőzésen, végül ez a fölény a 72. percben be is érett.
Pernambuco ívelt középre a jobb oldalról, Vladislav Klimovich-ról minden paksi megfeledkezett, így nyolc méterről zavartalanul csúsztatott a jobb alsó sarokba, ezzel megfordítva a mérkőzést a Diósgyőrnek.

A győzelemmel a DVTK ideiglenesen feljött a tabella 4. helyére.

A mérkőzés hivatalos nézőszáma 5587 fő volt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek