Érdekelnek a modellautók? Akkor ezt a miskolci eseményt nekünk találták ki – videó

Megosztás

Szórakoztató programok a március végi esemény során, főszerepben a modellautók és a húsvét. Mindezt Miskolcon, érdemes ellátogatnunk, ez nagyon jó lesz.

A Miskolci Modellautósok egy olyan közösség, akik távirányítós autókkal foglalkoznak. A részletekről a közösség tájékoztatta szerkesztőségünket. A csapat tagjai sokszínű egyéniségek, különböző foglalkozású emberek mégis egy cél, ami összefogja őket:

–          hobbijuk bemutatása- népszerűsítése a gyerekek és családok körében (manapság nagyon nehéz a gyerekeket „kivonni” a virtuális világból, ez a hobbi pedig remek lehetőség erre)

–           valamint az állatokkal foglalkozó alapítványok segítése.

Fenti célok megvalósítása érdekében, saját kis tőkéjük erejéből az alábbi rendezvényeket sikerült létrehozniuk:

2022-ben a Miskolci Második Esély Alapítványnak szerveztek adománygyűjtést. Itt egy kiállítás (rc autók) keretei között sikerült több mint 200 ezer forint adománnyal hozzájárulni az alapítvány működéséhez.

A tavalyi évben a csapat tagjai célul tűzték ki, hogy a gyermekeknek is bemutassák a távirányítású autók világát.

Szerencsére Miskolc városa is támogatást nyújtott ebben a célkitűzésükben, így december hónapban sikerült megvalósítani csapatuk közösségének az ötletét, ami az volt röviden, hogy egy  adventi séta keretein belül bevonják a gyermekeket is az rc autók iránti “szerelembe”. Itt sikerült nagyon sok gyermeket elérni, és szerencsére a szülők is partnerek voltak egy kis bohókás játékban.

 

No Title

A Miskolci Modellautósok adventi RC felvonulása Miskolc belvárosában 2023.12.09.-én.

Még szintén a tavalyi évben, részt vettek a Szeretet Sütigyárban is, egy jótékony célú mézeskalács sütögetésben is, ahol a BAZ Megyei Vöröskereszt munkájához járultak hozzá.

“Továbbá amit szeretnénk még kiemelni, hogy jelenleg is folyamatban vannak megbeszélések több tárgyban is a hobbink népszerűsítése okán (pl szakkör tartása a helyi szakképző iskolákkal) de a fő célja a csapatnak továbbra is, hogy a gyermekek körében népszerűsítse ezt a fajta hobbit. 

Így a 2024-es évre (felbuzdulva az Rc adventi séta sikerén) a tagjaink fejében megszületett a gondolat egy húsvéti program lehetőségéről a gyermekek részére” – írja a közösség.

A program neve: Rc Nyulam futam

Eddig tervezett programjaink a futamra röviden:

– tojáskeresés 

– rc modellautó puzzle kirakás

– egyéb kirakós és memóriajátékok tárgynyereményekért

– csillámtetkó

– kiállítás a modellautókról

– modellautók kipróbálása a gyerekeknek (akadálypálya szintén nyereménnyel a játék végén)

A nyereményekről:

A Factory Sport Aréna támogatásával 2x 2db belépőjegy kerül kisorsolásra.

A Smokey Burger támogatásával 4 db 3000 Ft értékű utalványt sorsolnak ki.

Öcsi bohóc műsora és ajándék lufik.

A helyszín tehát: Miskolc, Csanyik, király asztal felőli oldal

Időpontja: 2024. március 30., szombat délelőtt 10 óra.

Kapcsolódó cikkek