Ismét egy BAZ megyei telefonos átverés, ezúttal azonban sikerült visszatartani a leemelt pénzt

Megosztás

A család összes vagyona ráment volna arra, hogy a hiszékeny hölgy bedőlt a trükknek, amellyel pedig mostanában tele a sajtó. A csalók gyorsan igyekeztek is megszabadítani a családot a prédaként tekintett pénztől, ezúttal azonban sikerült ezt megakadályozni.

A BAZ megyei rendőrkapitányság számolt be a részletekről és a szerencsés végkimenetelről.

Sikerült visszatartani a kicsalt pénzt,
1. mert a sértett azonnal bejelentést tett,
2. mert a rendőrök azonnal cselekedtek.
A sztori akár ismerős is lehet: egy kazincbarcikai nőt felhívott egy álbankár, azzal a legendával, hogy a számláján pénzmozgást észleltek, ezért töltsön le egy programot, amivel meg tudják, majd ŐK akadályozni a további veszteségeket. De pont a feltelepített applikáció okozta a bajt, mert a csalók ily módon le tudták emelni a család összes pénzét.

A sértett még aznap felkereste a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságot, ahol kollégáink azonnal megtették a szükséges intézkedéseket, így sikerült visszatartani a csalók által korábban leemelt pénzt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság csalás bűntett miatt folytat eljárást az ügyben.

Utóélet: Az ügy sértettje köszönő levelet írt kolléganőnknek, aki nemcsak tette a dolgát, hanem empatikusan állt az esethez, az emberhez. Az online csalás a digitális tér covidja, vírusként terjed.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek