Évtizedes problémát oldanak meg a Jókai-lakótelepen

Megosztás

A miskolci körzetben több, régóta fennálló problémára körvonalazódik a megoldás, záros határidőn belül. Most már a részleteket is megismerhettük.

Szopkó Tibor alpolgármester lakossági fórumot tartott a fazekas utcai aluljáró közelében, több jövőbeli fejlesztés is szóba került, köztük a legfontosabbnak tartott járdafelújítás, ami három héten belül el is kezdődhet.

Emellett a környéken élők is elmondhatták, mik a legsürgetőbb problémák, milyen ügyekben kérik Szopkó Tibor segítségét. Volt, aki az egyes részek közbiztonságával kapcsolatban fogalmazták meg aggályaikat, mások arra panaszkodtak, hogy bizonyos épületek falait sokan előszeretettel használják wc-nek – ezzel kapcsolatban Szopkó Tibor elmondta, dolgoznak az ügyön: a Debrecenben alkalmazott megoldáshoz hasonlóan köztéri elemnek is megfelelő mobil illemhelyeket szeretnének telepíteni a jövőben – számolt be a tájékoztatóról a Minap.

A fórum háttérhangját a Fakopp adta: a Fazekas utca egyik fáján épp mérőműszeres vizsgálatot végeztek, mely során kiderült, milyen mértékű korhadás van a törzsben, szükséges-e a beavatkozás a balesetveszélyes helyzetek elkerülése miatt.

– A Fazekas utca 1-11 és a Jókai 1-15 társasházak között a járdafelület felújítását végzi el a közeljövőben az önkormányzat. Mivel 35-40 éves járdáról beszélünk, időszerű foglalkozni a kérdéssel – fogalmazott Durda Péter, a Városüzemeltetési és Műszaki Osztály vezetője, aki szerint a munka nagyjából három hét múlva kezdődik.

– A tér- és aszfaltburkolatot valamint az optikai köveket és az alattuk lévő betont is felbontják majd. Az említett utcarészen sok lakó parkol, az osztályvezető őket is megnyugtatta: a munka szakaszosan történik, egyszerre csak egy adott részt újítanak majd fel.

Szopkó Tibor végül hozzátette, a Jókai-lakótelep Északi tehermentesítő felé eső részét sűrűn borítják a fák. Ez nem csak zajvédelmi okokból, de a zöldítés szempontjából is fontos tényező. A gyökerek azonban felnyomják az aszfaltot mind az úton, mind a járdán. Utóbbi miatt számos panaszt kaptam. A bejelentőket arról tájékoztatta, hogy már elindították a beszerzési eljárást, így egy több évtizedes adósságot tudnak megfizetni az itt élőknek: sok száz ember életét könnyíti meg a fejlesztés.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek