Elképesztő: kegyetlenül kivégezte unokája kutyáját egy férfi a Bükkben

Megosztás

A 76 esztendős szilvásváradi férfi hihetetlen módszerrel pusztította el a szerencsétlen állatot, amelynek ráadásul még pusztulása előtt hosszú és fájdalmas szenvedést kellett megélnie. Csak erős idegzetű olvasóink lapozzanak tovább. Hihetetlen, hogy valaki így kínozzon meg egy kutyát.

Állatkínzás bűntette miatt egy év – két évre felfüggesztett – börtönre ítélte az Egri Járásbíróság azt a 76 éves szilvásváradi férfit, aki kegyetlenül pusztította el unokája kutyáját – közölte a Heves Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az állat 2023 áprilisában elszökött a család otthonából, majd miután megtalálták és hazavitték, a nagyapa úgy döntött, hogy elpusztítja a hároméves kutyát.

A férfi előbb egy 20 centiméter hosszúságú szöget vert a kutya homlokába, amellyel beszakította az állat koponyacsontját, majd a még élő, fájdalmasan nyüszítő szibériai huskyt egy talicskába tette, és kitolta a közeli erdőbe, ahol nyakig beásta a földbe. Az elpusztult kutya fejét egy gombaszedő vette észre, a falubeliek ezután értesítették a rendőrséget és az állatorvost.

Az ügyészség szerint a férfi súlyos traumát, az ezt követő fájdalommal és félelemérzettel pedig különös szenvedést okozott az állatnak. A járási ügyészség ezt figyelembe véve a tettét beismerő és megbánást tanúsító idős elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte az ügyben eljáró bíróságtól. Az Egri Járásbíróság az indítványt elfogadva ítélte el a férfit. A végzés nem jogerős.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek