A kocsonyák is versenyeznek idén Miskolc legnépszerűbb fesztiválján

Megosztás

Már csak néhány nap és újra Miskolc legnépszerűbb fesztiválján szórakozhatunk. A rengeteg koncert és kulturális program mellett kocsonyaverseny is színesíti az idei programkínálatot.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programot az idei Kocsonyafesztiválon. A koncertek és bulik mellett, gasztronómia események és kulturális rendezvények is lesznek. Emellett kocsonyaverseny és meleg ital verseny is lesz a fesztiválon.

A hagyományoknak megfelelően idén ismét megmérkőzhetnek a kocsonyakészítés mesterei, ráadásul több különböző kategóriában is indulhatnak. A kitelepülő árusok kocsonyáit a szakmai zsűri két kategóriában értékeli majd, a hagyományos és kreatív kategóriában. Emellett látványkocsonya verseny is lesz, amelyen a megye vendéglátóipari szakiskoláinak szakács és szakács szaktechnikus tanulói mérhetik össze szakmai felkészültségüket egy előre meghatározott téma mentén.

A szakmai zsűri értékelése  március 8-án 12.30-kor kezdődik a Miskolci Galériában, az eredményeket szintén aznap, este 19:20-kor hirdetik majd ki.

Nemcsak az ételek csapnak majd össze a Kocsonyafesztiválon, hanem a meleg italok is. Idén megrendezik a forralt bor és meleg ital versenyt is, ahol a kitelepülő vállalkozók alkoholos vagy alkoholmentes forró italai versenyezhetnek majd. Ahogy a kocsonyákat, úgy az italokat is szakmai zsűri bírálja majd. Az italokat szintén március 8-án 16:00-tól kezdik majd értékelni, az eredményt pedig este 19:20-kor hozzák majd nyilvánosságra a Miskolci Galériában.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek