Mi volt ez a nagy robbanás Miskolcon és környékén?

Megosztás

Rengetegen megijedtek BAZ megyében, amikor szerdán kora délután óriási robbanáshang zavarta meg nyugalmukat, még az ablakok is beleremegtek. Úgy tűnik, megvan rá az ésszerű magyarázat, bár hivatalos megerősítést még nem kaptunk.

Bár volt, aki viccesre vette, miszerint berobbant a tavasz, 13:45 körül ismeretlen eredetű, nagy robbanászajt lehetett hallani Miskolcon és a környező települések majdnem mindegyikén. Hol erősebben, hol gyengébben hallotta a lakosság.

A beszámolók alapján a robbanást Miskolc Pereces környékén, a Vasgyárnál, sőt még Ongán és Nyékládházán is hallani lehetett. Az egyik poszt arról ír, hogy az Avas III. ütemében az ajtónak támasztott ruhaszárító is beleremegett, míg Felsőzsolcán az ablakok remegtek bele az ijesztő robbanásba. Szintén hallották az erős robbanásszerű zajt többek között Arnóton, Felsőzsolcán, Bükkaranyoson, Szirmán, Görömbölyön, vagy éppen a Szent Ferenc kórházban is.

Bár az illetékes hatóságoktól hivatalos megerősítést még nem kaptunk, több szemtanú is közvetlenül a robbanáshang után vadászgépe(ke)t látott elhúzni a közelében, így szinte bizonyosan mondható, hogy a hangsebesség átlépésének hangrobbanását hallottuk kora délután. A Gripenek gyakorlatoznak a légtérben, megnyugodhat mindenki, aki esetleg izgult.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek