Amikor a BAZ megyei közlekedési rendőr igazán jó fej és figyelmeztet a traffipaxra

Megosztás

Mindenkiben az a kép rögzült, hogy a rendőrök mind csak a pénzre utaznak és az a vágyuk, hogy minél többen belefussanak egy-egy traffipaxos mérésbe, hogy aztán jól megbüntethessenek minket. Ám bizony vannak kivételek.

Bár mindannyian hallunk ezt-azt kötelező kvótákról, illetve teljesítendő, kötelezően beszedett pénzekről az autósoktól, legyen az bármilyen vélt vagy valós szabálytalanság is. De azért nem szabad általánosítani, egyértelmű, hogy mindenhol vannak kivételek, most éppen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sikerült ilyenre akadni.

István tette közkinccsé a közösségi médiában, miszerint Edelényből Sajószentpéter felé jött kifelé a rendőrautó és rávillantott és mutatta, hogy mérnek… – és valóban mértek nem sokkal arrébb. Emberünk szépen megköszönte, majd látta, hogy tényleg traffipaxoznak nem sokkal hátrébb. László megerősítette, hogy Sajóivánkánál ugyanez történt vele, hogy a szemben érkező rendőrautó villantott neki, nem értette miért, majd néhány száz méterrel később meglátta a traffipaxozó kollégákat.

Ismeretlenül is köszönjük a jóindulatú, emberséges rendőröknek. Hiszen végső soron nem a büntetés a cél, hanem a szabályok betartatása, igaz?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek