A miskolci DK továbbra is nyitott az ellenzéki összefogásra

Megosztás

Tavaly indította el a Demokratikus Koalíció helyi szervezete a Miskolcról őszintén programját, aminek köszönhetően több száz ember véleményét meghallgatták. A párt legfrissebb közleményében azt írja, hogy az itt élők úgy gondolják, hogy a jelenlegi városvezetés buborékban él, nem érti és nem hallja az emberek valós problémáit. Miskolc változásra vágyik, a jelenlegi városvezető és az újraindulását támogató pártok viszont a változatlanságot kínálják a következő öt évre is.

A Miskolcról őszintén és a Hegedűs Andrea polgármesterjelölt által indított Hogy vagy Miskolc? utcai beszélgetésein a szavazók azt az igényüket is megfogalmazták, hogy az ellenzéki pártok fogjanak össze a 2024-es júniusi önkormányzati választásokon. A DK ezért állt a hatpárti tárgyalások élére még tavaly júniusban. Akkor valamennyi ellenzéki párt azt vallotta: még egy ilyen öt évet nem bír ki Miskolc: ahol nincsenek döntések, ahol nincs felelős városvezetés, ahol hiányzik a szakmaiság, a nyitott városháza ígérete helyett pedig titkolózások szövik át a polgármesteri hivatal és a Holding működését, írja a DK és így folytatja:

“Az elmúlt hetekben a DK miskolci szervezete újra tárgyalásokat kezdeményezett az összefogás érdekében, de azzal szembesült: a város polgármestere és az őt támogató pártok (MSZP, Jobbik, Momentum, Pábeszéd) továbbra is a változatlanságot kínálják a következő öt évre. Elbújnak a „Miskolcért dolgozom” szlogen mögé úgy, hogy közben csak a személyes boldogulásuk, személyes gyarapodásuk a cél.”

A Demokratikus Koalíció közleményében kiemeli, hogy továbbra is nyitottak az ellenzéki összefogásra, de csak olyan pártokkal, szervezetekkel, amelyek valódi demokrata politikát képviselnek, és a közösből nem kivenni akarnak, hanem gyarapítani azt; amelyek változást hoznak, és föl akarják számolni az elmúlt évek döntésképtelenségét, tehetetlenségét, szakmaiatlanságát.

 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek