Az ózdi roma önkormányzat két pályázatot is nyert, korszerűsítik a fűtést és az informatikai rendszert

Megosztás

Négy hűtő-fűtő berendezést, egy laptopot és egy nyomtatót is vásárolt az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat két nyertes pályázatból.

Sikerrel pályáztak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által kiírt tendereken. Két különböző területen is tudtak fejleszteni. A „Modellprogramok támogatására” elnevezésű pályázatból korszerűsítették az önkormányzat irodájának fűtési rendszerét.

„2023. október 17-én írt ki pályázatot a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság, ahol roma önkormányzatunk sikeresen pályázott. Két pályázatot is nyertünk. Az első az iroda korszerűsítése, itt négy klímarendszer költségét sikerült megnyerni a pályázaton, 1 900 000 forintot nyertünk. A teljes összege a beszerelésnek 2 116 000 forint volt, a különbséget a roma önkormányzatunk a 2024. évi költségvetéséből pótolta” – közölte Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, akinek szavait az Ózd.hu idézte.

Az Újtelepen található épületbe négy darab hűtő-fűtő berendezést szereltek fel, mely hozzájárul az energiahatékonyság javításához. A Belügyminisztérium megbízásából kiírt másik pályázaton közel 540 000 forintot nyertek. Ebből a pénzből egy notebook-ot és egy nyomtatót vásároltak. A beszerzett informatikai eszközök nagy mértékben megkönnyítik és hatékonyabbá teszik az itt dolgozóknak a munkáját.

„Egyébként örülünk neki, hogy volt egy ilyen lehetőség a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságnál. Örülünk, hogy ilyen pályázati lehetőségek vannak a roma önkormányzatok részére” – tette hozzá az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Váradi József azt is elmondta, hogy jó pár éve tervben volt az iroda energetikai fejlesztése, ám eddig erre nem volt keret. Az önkormányzatnak hatalmas segítséget jelentett a pályázatokon nyert közel 2,5 millió forintos összeg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek