Kétszázadszor is nyílt nap a Miskolci Állategészségügyi Telepen

Megosztás

Szombaton négy órán át rendezik meg a népszerű programot a Fonoda utcában. Éppen kétszázadszor, jubileumi alkalom.

Jubileumi nyílt napra készül a Miskolci Állategészségügyi Telep és a Második Esély Állatvédő Alapítvány. Az első nyílt napot még 2015-ban szervezték, azóta kéthetente várják az érdeklődőket, akik megsétáltathatják a telepen élő kutyákat. A visszatérő esemény azzal a céllal indult el, hogy a látogatók minél közelebb kerülhessenek a gazdátlan állatokhoz. Ha pedig valaki a barátkozás, sétáltatás után úgy érzi, hogy hosszútávon is törődne valamelyik kutyával vagy macskával, és felelősségteljes gazdája tudna lenni, a helyszínen lehetőség van elindítani az örökbefogadás folyamatát – számolt be a Minap.hu.

A szervezők szombaton 10 és 14 óra között különleges programokkal készülnek. A gazdira váró kutyusokat nemcsak sétáltatni lehet, hanem egy ügyességi pályán is végig lehet velük menni, a látogatók megválaszthatják a gyepi legcukibb, legügyesebb kutyusait, és tombolasorsolás is. A jeles nap alkalmából felavatják az ország első, állategészségügyi telepen található kutyafuttatóját is. 

A látogatók adományokkal is segíthetik védencek mindennapjait. A telep dolgozói szívesen fogadnak a többi közt régi törölközőket, rongyokat, edényeket, fagyasztott húst, rizst, játékokat, nyakörveket és minden olyan eszközt, ami egy kutya vagy macska életében szükséges lehet. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek