Már zajlanak a munkálatok, végre megerősítik a Diósgyőri vár tornyait

Megosztás

A hosszú kényszerleállás után idén végre újra folytatódhattak a munkák, amelyeknél az lehet az érzésünk, soha nem lesz vége. A váratlan plusz kétmilliárdos kiadás nem várt késedelmet okozott a felújítási munkálatokban, de most újra akcióban az építők.

Rengeteg még a tennivaló. Mivel a Diósgyőri Vár nem maradhat örökre félkész építési terület, ezért a polgármester az elmúlt év végén levelet küldött a kivitelező ÉPKAR Zrt.-nek, hogy azonnali hatállyal folytassák a Diósgyőri vár építését. A munka, a tornyok statikai megerősítése a projektre biztosított forrásból folytatódik, Miskolc pedig továbbra is várja a kormányzattól azt a plusz támogatást, ami Lázár János építési és közlekedési miniszter ígérete szerint meg is érkezik majd” – írta szerkesztőségünknek a Miskolci Városháza.

Az eredeti tervek szerint a tornyoknak egy plusz 14 méteres ráépítést kellene elbírniuk, de nem voltak elég masszívak ehhez.

A javítás csaknem kétmilliárd forint plusz kiadást jelentett volna a városnak. Az önkormányzat akkor év végén felvette a kapcsolatot Kiss János miniszterelnöki biztossal. A többlettámogatást viszont a kormány nem támogatta. A város e-mailben kapott tájékoztatást a Pénzügyminisztériumtól, hogy nem fogadják el a várról szóló igazságügyi szakértői véleményt – írta korábban a Borsod24.

Elméletileg megszületett a megegyezés, a munkálatok ismét folynak, így reméljük, tényleg nem tart már a végtelenségig ez a felújítás. Képek forrása: Minap.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek