Miskolcon mutatkozhatnak be a Tokaj-hegyaljai borászok – jön a Furmint Február

Megosztás

A program a Népkerti Vigadóban szerveződik február 9-én pénteken 17 órától. Az exkluzív rendezvényen mintegy negyven Tokaj-hegyaljai borászat lesz jelen és közel kétszázféle bor kerül terítékre. A Furmint Február Miskolc sétáló kóstoló az idei év kiemelkedő helyi eseményei között kapott helyet. Közel kétszázféle bort kóstolhatunk.

Az idén is Miskolcon a Tokaj-hegyaljai borkultúra úttörői. A nagy borbirtokok és családi pincészetek is képviseltetik magukat a seregszemlén. Tokaj-hegyalja legizgalmasabb furmintjait készítő pincészetei sorakoznak fel újra a Népkerti Vigadóban. Hatodik alkalommal is változatlan a cél: a minőségi borok népszerűsítésére fókuszál a program és egyben a találkozás lehetőségét is kínálja a borászok és borkedvelők között. Közel kétszázféle nedű kerül terítékre egy térben.

A furmint az a szőlőfajta, amely jól közvetíti a tokaji talaj sokszínűségét, számtalan stílusjegyet hordoz, fantáziadús. Alkalmas arra, hogy a hazai és külföldi fogyasztók érdeklődését is felkeltse. Most ismét Miskolcon mutathatják meg magukat a Tokaj-hegyaljai borászok – írta a Minap.hu.

Alapvető jellemző a magas minőség, így számíthatunk az idén is a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a Degenfeld és Disznőkő Pincészetek, az Árvay Családi Pincészet, a Palkó Borok, a Maison aux Pois, a Harsányi Pincészet, a Tokaj Drei, a Budaházy-Fekete Kúria Borászat, a Czabala és Dimenzió Borászat képviselőire és még sok más kiváló pincészetre. A klasszis nedűk mellett pedig, ahogy mindig jelen lesznek a gasztronómia miskolci kiválóságai is, közöttük az Anyukám mondta, a Végállomás és Desszertem, a Leves, Tókert Étterem, a Via Piano és a házigazda Népkerti Vigadó. 

A rendezvény változatlanul izgalmas és kihagyhatatlan élmény! 
Részletek: a Facebookon, jegyvásárlás: a www.furmintfebruarmiskolc.hu oldalon. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek