Kazincbarcika első idei szülöttje Panna baba igazi álomgyerek, így éli első heteit

Megosztás

Sokat alszik, keveset sír, a tervezett időpontokban táplálkozik és most is hihetetlenül aranyos, mint születése pillanatában. Barcika idei első babája mintagyerek, a szülők pedig boldogok.

A 2024-es év első kazincbarcikai babája, Budai Panna magas cukiságfaktorának köszönhetően megérdemelte, hogy hazatérése után a városvezetők is meglátogassák Klimon István alpolgármester és dr. Pásztor Gábor önkormányzati képviselő személyében. A boldog szülők pedig örömmel fogadták mind az érdeklődést, mind a közvetített jókívánságokat – a részletekről a Kolorline.hu számolt be.

Panna láthatóan szülőkímélő üzemmódban működik — édesanyja, Budainé Sándor Krisztina elmondása szerint csak ritkán sír, és háromóránként eszik, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. A kispapától, Budai Dánieltől azt is megtudtuk, hogy a kislány már a pocakban is jó babának bizonyult, így mind a várandósság időszaka, mind a szülés rendben zajlott. 

„Szilveszter éjjel már gondoltuk, hogy Panna lesz a város első babája, hiszen csak mi voltunk benn a szülőszobán – mesélte Dániel mosolyogva– Nagyon örülünk, hogy Panna így kiemelt figyelmet kap, na és persze az új családi támogatások is sokat jelentenek, amiket bevezettek Kazincbarcikán. Természetesen élni fogunk az ötvenezer forintos juttatással, amit gyermekszületés után lehet igényelni, már intézem hozzá a papírokat.”

Klimon István alpolgármester látogatása során biztosította a szülőket arról, hogy az önkormányzat a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a gyermekes családokra. 

„A támogatások nem merülnek ki az újszülöttek után 90 napon belül igényelhető ötvenezer forintos juttatással és a prémium baba-mama csomaggal. Fontosnak tartjuk a többi közt, hogy ösztönözzük a felnövekvő generáció tanuláshoz való hozzáállását, ezért például a jelesen érettségiző diákokat is ötvenezer forint illeti” — ismertette az alpolgármester.

Panna tehát minden szempontból biztonságos és támogató környezetben cseperedhet Kolorcityben, ahol az idős, fiatal és középkorú városlakók is egyaránt fontosak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek