“Ilyenkor mi van?” – rendőrautó gázolt halálra egy őzet

Megosztás

Az állat elpusztult a balesetben, az internet népe pedig egy emberként hördült fel – emlékeztetve mindenkit a rendkívül furcsa és az autósokat hátrányosan megkülönböztető magyarországi szabályozásra -, hogy akkor ezek szerint a rendőrautó sofőrje a hibás és fizetniük kell a vadásztársaságnak?

A rendőrautó is elég komolyan megsérült, az őz viszont elpusztult. De akkor vajon a vadgázolással kapcsolatos szabályok a rendőrautó sofőrjére is érvényesek? Ugyanakkor, ha megismerjük a részleteket, mégis hogy lehetett volna ezt a balesetet elkerülni? Ez a döbbenetes, kissé karmikus szituáció éppen remekül rámutat, mennyire elhibázott a magyar szabályozás ezen a téren. És ezért van nagyon sok autós írásában komoly káröröm.

A vad a menetirány szerinti jobb oldalról rohant volna át az úton, de nekiszaladt az érkező gépkocsi oldalának. Az állat elpusztult. Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt szerdán reggel Csepreg közelében, a 8624-es úton. A részleteket a 112press.hu osztotta meg.

Horvátzsidány irányába tartott egy Skoda rendőrautó, amikor a menetirány szerinti jobb oldalról, fák takarásából az úttestre szaladt egy őz. A sofőrnek már nem volt lehetősége elkerülni a balesetet és elsodorta az állatot.

A vad a jármű jobb oldalának szaladt és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kimúlt. A rendőrség értesítette az illetékes vadásztársaságot, akik elszállították az őzet.

Mindenki megértené, ha nem meszelnék el a rendőröket ebben az esetben, arról tényleg nem tehet senki, hogy a kocsi oldalának fut egy őz. A balesetet nem lehetett elkerülni, de alighanem nagyon sok honfitársunk mondja most azt, hogy az ő esetében sem lehetett elkerülni egy hasonló vadgázolást, ám nekik kiszámlázták a vadkárt és segítség nélkül vihette autóját javíttatni. “Akkor most ilyenkor mi van?” – tette fel több hozzászóló a költői kérdést. Alighanem ez egy olyan terület, ahol sürgősen változtatni kellene a jelenlegi rendszabályokon, hogy ne az autós legyen a hibás.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek