Máris graffitivel rongálták meg az új Avasi kilátót, de szerencsére a tervezők előrelátóak voltak

Megosztás

Az elmúlt napokban kétszer is megrongálták a megújult Avasi kilátót. Vasárnapra és hétfőre virradóra is összefirkálták a frissen felújított épületet, de szerencsére előrelátó volt a város főépítésze, Szunyogh László, mert antigraffiti bevonattal látták el a kilátót.

Bizonyára mindenki emlékszik arra, hogy a felújítást megelőzően szinte nem volt olyan része a kilátó falának, ahol ne szerepet volt valamilyen falfirka. Sajnos a felújítást követően sem hagyott alább az önjelölt “művészek” kreativitása és már többször is rongálás áldozatává vált Miskolc jelképe. A falfirkák azonban nem voltak hosszú életűek, hiszen a falakat antigraffiti bevonattal látták el a felújítás során, így mindössze néhány órával a rongálást követően nyom nélkül el tudták távolítani azokat.

Az Avasi kilátó az elmúlt időszakban folyamatosan ki volt téve a különféle rongálásoknak, graffitikkel és egyéb, nem oda illő firkákkal csúfították el. A munkálatok kezdetekor úgy döntöttünk, nem hagyjuk ezt tovább, nem azért újítottuk ugyanis fel, hogy ismét itt élje ki magát néhány önjelölt, magát művésznek gondoló ember. Éppen ezért megszerveztük az épület védelmét, több intézkedést is tettünk – hangsúlyozta Szunyogh László főépítész.

Amellett, hogy ellátták antigraffiti bevonattal az új kilátót, aminek köszönhetően a megfelelő technológiával könnyedén, nyom nélkül el tudja távolítani a firkákat Miskolci Városgazda Nonprofit Kft, más lépéseket is tettek a rongálókkal szemben. a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) avasi járőrszolgálata mindennap ellenőrzi a kilátót és környékét. Amennyiben graffitiket találnak, azonnal értesítik a városüzemeltető céget, melynek munkatársai a lehető leghamarabb intézkednek.

Aztán ott vannak még a kamerák is, melyekből jó néhányat telepítettek az Avasi kilátóra és környezetébe is – teszi hozzá Szunyogh László. „Éppen ezeknek köszönhetően készültek meglehetősen jó minőségi felvételek a vasárnapi és a hétfői rongálások elkövetőiről, melyek birtokában az önkormányzat megtette a szükséges intézkedéseket, a továbbiakat már a rendőrség intézi” – húzta alá.

A főépítész végül arra is felhívta a figyelmet: nem érdemes a kilátót firkálni, a graffitizés ugyanis bűncselekmény, és a város nagyon komolyan fel fog lépni ezzel szemben. Kiemelte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hasonló eseteknek súlyos következménye legyen – árulta el Szunyogh László a Minapnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek