Gyönyörű fényben pompázik a megújult Avasi kilátó

Megosztás

Bejeződött Miskolc ikonikus épületének, az Avasi kilátónak a felújítása, így szombat délután 5 órakor fel is kapcsolták a fényeket, amelyek igazán jól mutatnak a város jelképének számító épületen.

Korábbi cikkünkben már részletesen beszámoltunk arról, hogy az elmúlt években hogyan újult meg a történelmi Avas és vidéke. A városrész kiemelt szerepet játszott a városfejlesztési stratégiában és az egyik jelentős turisztikai desztinációként határozta meg a városvezetés. Az Avas megújulása a kilátó elkészülésével lett teljes, azonban még kisebb munkálatok továbbra is várhatóak a környéken.

Az idén hatvanéves tévétoronyot sokévnyi méltatlan mellőzöttség után a Kilátó ReStart program részeként, az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően újították fel.. A modernizálás és átépítés után az állványzatot a napokban elbontották, az épület pedig december közepére teljes egészében láthatóvá vált.

Az ikonikus épület karakteres és ismert vonásainak megőrzése mellett korszerű, az átalakítás korának ismérveit is felvonultató kilátó jött létre. A nyitott teraszok és a zárt tér felületeit felhasználva egy high-tech élménytér kialakítása volt a cél – fogalmazott a Városháza közleménye a projekt lezárulta kapcsán a hét folyamán.

Az épület a felújítás során a statikai megerősítés mellett energetikai korszerűsítésen is átesett.

A kilátó fényeinek felkapcsolásáról Veres Pál polgármester is beszámolt Facebook oldalán.

“Ma este együtt kapcsolhattuk fel a fényeket a Szent István térről, holnap pedig újra várom önöket, hogy a kilátó karácsonyi díszkivilágítását elindítsuk! Ünnepeljük együtt a kilátót, hiszen nemcsak városunk szimbóluma, de iránytűnk is, amely jelzi, Miskolc igenis képes megújulni, újradefiniálni magát!” – írta Veres Pál Facebook bejegyzésében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Minap.hu, Veres Pál Facebook

Kapcsolódó cikkek