A biztonságos műanyag kulacs kiválasztása felnőtt és gyerek számára

Megosztás

A kulacsok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban. Sokkal jobb alternatívát jelentenek, mint a flakonok vagy más tárolók. Hosszú távon lehet őket használni, strapabíróak, dizájnosak, de mégis mire kell figyelni a vásárlás során? Mi a biztonságos műanyag kulacs ismérve?

Bárhol megvehetjük őket, de nem mindegy, hogy melyiket választjuk

Bemegyünk egy áruházba, játékboltba, távol-keleti diszkontba, papírboltba, és műanyag kulacsot garantáltan találni fogunk a polcokon. Azonban az itt található termékek többségének a minősége erősen megkérdőjelezhető. Ha biztosra akarunk menni, akkor olyan oldalon érdemes böngészni, mint amilyen a Termoszbolt.hu műanyag kulacs kínálata.

Az egyszer használatos palackok elhagyása egy nagyon jó irány. A környezetet komolyan szennyező termékről beszélünk. Sokan ráadásul rendszeresen, többször is használnak egy-egy palackot, ami egészségügyi és kényelmi szempontból sem a legjobb. Nem hiába nevezik őket egyszer használatosnak. Az már egy sokkal jobb döntés, ha műanyag kulacsra cseréljük a palackokat. Ezzel sok pénzt is spórolhatunk, mivel nem fogunk annyi palackozott üdítőt vásárolni.

A költséghatékonyság mellett az egészségügyi szempontokról sem szabad megfeledkezni. Ez egy fontos tényező a műanyag kulacsok esetében, mivel nem mindegy, hogy pontosan milyen műanyagból készül a tároló. Oda kell figyelni a gyerekek és a felnőttek egészségére is egyaránt. Hiába a jó minőségű ital, ha a falából káros anyagok fognak kioldódni. Ezért is ajánlott például erősen elkerülni a távol-keleti, nagyon olcsó oldalakról történő rendeléseket. Ezeknek a termékeknek az összetétele, háttere és elkészítési módja komolyan megkérdőjelezhető. 

Fontos a származási hely

Miért olyan rosszak a távol-keleti oldalakon található műanyag termékek? Egyrészt a minőségi előírások nagyon lazák, pláne az európaihoz képest, de gyakran előfordul az is, hogy szinte semmilyen szabályozással nem találkozunk. Másrészt, ha van is ilyen iránymutatás, azt nagyon ritkán ellenőrzik.

Csábító lehet az áruk, de annyit garantáltan nem érnek, hogy emiatt kockáztassuk az egészségünket. Ma már a BPA-mentesség sem elegendő, mivel a BPA mellett sok más káros anyag is kioldódhat egy rosszabb minőségű palack falából.

Minőségi megoldásból nincs hiány

Az egyik ilyen például a teljesen BPA-mentes, Tritan palack. A kialakításuknak köszönhetően hosszú évekre megoldhatjuk az italok tárolását. A legjobb, ha olyan cégek termékeit keressük, amelyek hosszú évek óta jelen vannak a piacon és nemzetközi szinten is népszerűnek számítanak.

Érdemes olyan oldalon válogatni, ami kifejezetten a műanyag kulacsokra és hasonló tárolókra van specializálódva. Ideje leváltani a hagyományos, környezetszennyező palackokat egy környezetbarát megoldásra!

Kapcsolódó cikkek