Méltó emléket állított a Velünk a Város frakció a Szeghalmy kilátónak

Megosztás

Méltó emléket állított tegnap a Velünk a Város frakció az 1956-ban lerombolt Szeghalmy kilátónak. A várost vezető koalícióban az Avasi kilátó 60. évfordulója miatt merült fel az ötlet.

Veres Pál, Miskolc polgármestere a Facebook-oldalán számolt be az eseményről.

“Hiszen ahogyan a mi generációinknak szívében a mostani Avasi kilátó foglal el kitüntetett helyet, úgy a maga idején a Szeghalmy kilátó is ugyanilyen fontos volt az akkoriaknak” – írta Veres Pál bejegyzésében

A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a mai Avasi kilátó, amely méltán a város jelképe, már a harmadik kilátó a város történetében. Az elsőt, a Rákóczi Tornyot a fejedelem hamvainak hazahozatalára építették, ami ugyan csak egy ideiglenes építmény volt, általa megszületett és meg is maradt az igény egy végleges kilátóra az Avas oldalában.

Most a város történetének második Avasi kilátójának állított emléket a Velünk a Város frakció. Ennek köszönhetően mától emlékhely és emléktábla is hirdeti, hogy hol állt a város második avasi kilátója, a Szeghalmy kilátó.

A Horváth-tetőn összeér a múlt, a jelen és a jövő. És ez a város így egész. A jövőbe nézve, a jelenben építkezve, tisztelve és becsülve a múltat. Megemlékezve elődeink munkájáról, és folytatva azt: Miskolcért, a miskolciakért” – zárta bejegyzését Veres Pál polgármester.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek