Jelentős beruházás érkezett Sárospatakra

Megosztás

A német érdekeltségű Sk-Precíziós Kft. úgy döntött, hogy Sárospatakot választja első, Németországon kívüli üzemének helyszínéül. A CNC-szerszámbefogó gyártóegység nemcsak a munkahelyek gyarapodásával kecsegtet, de mellette a jövőben új, világszínvonalú technológiák telepítését is lehetővé teheti a városban.

A szerszámtartó rendszereket gyártó cég eddig 30 új dolgozónak adott munkahelyet. Ez a szám tovább növekedhet, várhatóan nyár elején befejeződik az új üzemcsarnok építése és így már 50-60-ra emelkedhet a munkavállalók száma.

A vállalat ügyvezetője elárulta: 2030-ra teljes cégszinten 50 százalékos árbevétel növekedés a kitűzött cél. Amennyiben megvalósul, ez még tovább növelheti a foglalkoztatottak számát Sárospatakon. 

A csaknem 6 millió euróba kerülő beruházás létesítménye (kb. 2 280 000 000 Ft), 1400 négyzetméternyi területen helyezkedik majd el az építkezési munkálatok végleges befejeztével.

Karl Schüssler vezérigazgató elmondásból azt is megtudhatjuk, hogy a Kft. az egész Európai Unió területét, illetve Kínát, Indiát és más helyszíneket is meghódított már a termékeivel.

Az előző év végén beszámoltunk egy másik igen jelentős sárospataki fejlesztésről is, a várnegyedet több mint 2.5 milliárd forintból fejlesztették. További részleteket ebben a cikkünkben olvashat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Szerző:Mileena

Kapcsolódó cikkek