Sokkoló, ahogy Szerencsen pillanatok alatt kilopták a fiatal hölgy kezéből a mobilját – videó

Megosztás

A rablásnak bőven voltak előzményei, vegyük észre az árulkodó jeleket és ne bízzunk meg bárkiben. A rabló pillanatok alatt elfutott a könnyen szerzett zsákmánnyal. Ijesztő képsorok Szerencsről.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség figyelmeztet mindenkit az alábbi videóval, hogy nagyon gondoljuk meg, ki előtt villantjuk meg telefonunkat, karóránkat és más értékeinket, pláne, ha egyedül kószálunk. Ez egyébként nem csak Borsod megyében igaz. Pillanatok alatt rablás áldozataivá válhatunk.

Kitépte egy lány kezéből a telefont! Figyeljünk a jelekre. A tolvaj először felmérte a terepet, egy ürügy kapcsán elővetette későbbi áldozatával a telefonját, amit később ellopott. Egy Szerencsen történt eset kapcsán el lehet mondani, hogy vannak árulkodó jelek, amelyekkel megelőzhetők, hogy áldozattá váljunk.

Egy fiatal lány leszállt Szerencsen a vonatról, majd egy fiatalember megkérdezte tőle, mikor indulnak a vonatok. A megszólított megmutatta telefonján a szükséges információkat, majd hazafelé indult. A taktaszadai férfi követte őt, aztán szorosan a lány mögé ért, és kikapta a kézben tartott értékes telefont, majd a tolvaj elmenekült.

A bejelentést követően a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai 48 órán belül azonosították, majd elfogták a tolvajt, akivel szemben eljárást indított a hatóság. A rendőrök a nyomozás eredményeként visszaadták jogos tulajdonosának a telefont.

Megelőzési tippek:

• Ha egyedül közlekedünk nem célszerű olyan tájékoztatást adni, ami az adott környezetben elérhető, például pályaudvarokon az idő és a menetrendek.

Esetünkhöz igazítottan, ha egy pályaudvaron megkérdezik mennyi az idő, vagy a vonatok felől érdeklődnek célszerű az információhoz irányítani az érdeklődőt. Ilyenkor semmi esetre se mutassuk meg óránkat, telefonunkat.

• A zsebben tartott értékek nem látszanak, így a rejtés egyfajta védelmet biztosít.

Esetünkhöz igazítottan a sértett kézben tartott telefonja könnyen elvehető zsákmányként funkcionált, amit előtte ugye fel is térképezett a tolvaj. (A borítókép illusztráció)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek