Költségkímélő, de mégis zseniális? A Tiszai pályaudvar egyedi megoldást alkalmaz

Megosztás

Akik kicsit is vizslatták már a pályaudvar sínjeit egymástól elválasztó kerítést, egészen biztosan észrevették a feltűnő, de igazából okos megoldást. Miskolc, élen az innovációban is.

Országunk egyik legszebb pályaudvarának része ez is. Ezek bizony habspray kupakok a kis oszlopok tetején. Rettentően cikinek tűnik, pedig ha belegondolunk, valószínűleg egyáltalán nem az, sőt, legalább nem dobnak ki drága védelemre feleslegesen egy nagy halom pénzt. A kupak remekül illeszkedik, szélviharban is stabil, ráadásul nem korrodálódik.

Az érdekességről Péter osztotta meg tapasztalatát még decemberben, ám a miskolciak döntő többségében megvédték a különleges megoldást.

“Most ezzel mi a baj? Mindig is így nézett ki. Ez a mienk. Miskolc, Tiszai.” “Ez Miskolc, nem “valahol” és nekünk így tetszik, pont!” “Ezer éve ott van, mint a graffiti az első és a második közt.” “Ha 500 évet kibír, miért ne, legalább nem rohad el alatta a vas.” “Újrahasznosítás ♻️ 500 évig biztosan nem rohad el . A célnak megfelelő, működőképes.”

“Újrahasznosítás! Kiváló ötlet. Kevesebb hulladék, célszerű felhasználás. Még csak nem is csúnya.” “Rendkívül praktikus, időjárás álló, olcsó megoldás. Biztos, hogy nem MÁV-os fejlesztés, nekik ez több millióba ÉS évbe tellett volna, hogy végül ne is legyen jó.” “Gyűjtést kellene kezdeményezni, mert a többi vágánynál még nincs semmi.” “Csak nekünk magyaroknak jut eszünkbe ez is. De az ötlet nem is olyan rossz!!👍Kreatív megoldás, az biztos!”

Csak egyetérteni tudunk a hozzászólókkal, amivel egyébként a posztoló is egyetértett, hogy egyáltalán nem negatívumként emelte ki, hanem inkább érdekességként. Bár egyáltalán nem most kerültek oda a kupakok. A többire mikor kerül?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek