30 pedagógus nagykövetet neveztek ki – borsodi szakember is van közöttük

Megosztás

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította útjára a pozitív pszichológia alapjaira épített érzelmi intelligencia fejlesztő Boldogságóra Programját, most 30 nagykövetet is kineveztek, akik nemcsak mindennapi munkájuk során képviselik ezt az élménypedagógiai módszert, de nagykövetként népszerűsítik is azt. A kiválasztott nagykövetek között BAZ megyei pedagógus is szerepel.

Jobb Veled A Világ Alapítvány által 10 éve elindított Boldogságóra Programja mára az ország egyik legnagyobb civil szervezésű oktatási kezdeményezése, amely már a határainkon túli magyarlakta területek számos oktatási intézményében is nagy népszerűségnek örvend. Az egyedülálló módszertan mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt. Jó kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzák.

A kezdeményezés különösen innovatívnak számít, hazánk oktatási rendszerében. Amellett, hogy innovatív, kiemelkedően sikeres is. Mára már több mint 7000 pedagógus vesz benne részt és közel 1500 iskolában és óvodában a mindennapi oktatási szemlélet fontos alapját képezi.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány a jubileumi, 10 éves évfordulóhoz kapcsolódóan létrehozta a Boldogságóra Pedagógus Nagykövet csoportot, amelyben olyan pedagógusok vesznek részt, akik kiemelt szerepet vállalnak a Boldogságóra Program közösségének összetartásában, fejlesztésében és a Program missziójának terjesztésében. Összesen 30 szakembert választott ki az Alapítvány, köztük van Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből Kalózné Gerendai Márta, a putnoki Péczeli József Általános Iskola és AMI pedagógusa.

Kalózné Gerendai Márta magyar, könyvtár, matematika szakos tanár és drámapedagógus. Már több éve tart boldogságóra képzéseket pedagógusoknak, emellett a saját intézményében is folyamatosan szervez szakmai napokat és előadásokat a programmal kapcsolatosan.

A programról egyébként egy korábbi cikkünkben is írtunk, mivel már közel 100 borsodi óvoda és iskola csatlakozott a Boldogságóra programhoz.

Az elmúlt években sokan csatlakoztak és biztosították támogatásukról az Alapítványt és ezt a kezdeményezést, például Tenki Réka színművész boldogságórás nagykövet is, aki a Programmal kapcsolatos élményeiről ebben a videóban nyilatkozott nemrég: https://www.facebook.com/boldogsagora/videos/291035760480189/.

A Boldogságóra Programról további információk szintén megtalálhatóak a Jobb Veled a Világ Alapítvány www.boldogsagora.hu oldalán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek