Íme azok a játékosok, akiket a DVTK szurkolói nem tartanának meg a klubnál

Megosztás

Egy-két meglepő név is feltűnik, de a többségről sejteni lehet, hogy a rajongók és a klub elképzelései nagyjából találkoznak. Ezek azok a játékosok, akiket a DVTK szurkolói sokkal inkább szeretnének a klub keretein kívül látni.

Nemrég Kuznyecov Szergejről közölték kendőzetlen véleményüket a rajongók, most egy szubjektív összeállítással találkozhattunk a közösségi médiában arról, akiket nem marasztalnának Diósgyőrben. Íme a 1910.hu – a DVTK szurkolók otthonának oldalán található elemzés.

“Játékosok, akiket nem marasztalnék Diósgyőrben

Kuznyecov Szergej az MTK elleni bajnokit követően elmondta, mindenképpen meg akarja erősíteni a keretét, ehhez azonban szükséges, hogy néhány játékostól közös megegyezéssel elköszönjön a klub. A következőkben számba veszem, mely labdarúgók távozására látok esélyt az előttünk álló hetekben.

Branislav Danilovic – A rutinos kapus Odyntsov és Sentic mögött gyakorlatilag harmadik számú hálóőrré avanzsált, nyilvánvalóan nem szerepel a stáb terveiben, de az előéletére tekintettel valószínűleg nem a legkevesebbet keresők közé tartozik. Amellett, hogy a távozásával fizetési keret is felszabadulna, inkább a fiatal Bánhegyi Bogdán töltsön több időt az első csapat keretében, és gyűjtse a szükséges tapasztalatot.

Farkas Dániel VAGY Csirmaz István – Jelzésértékű volt, hogy Kuznyecov Szergej Gera Dániel, tehát egy támadó személyében találta meg a jobbhátvédjét, sőt, amikor kiesett, előbb játszatta a szélen Szatmári Csabát, mint az eredetileg is ezen a poszton szereplő Farkas – Csirmaz duó bármelyik tagját. Farkas Dani az első három bajnokin még pályára lépett idén, majd az azt követő 14-en csak egyszer, ez volt az ominózus Fehérvár elleni 23 perces kiállítása. Minden bizonnyal itt végleg elvesztette a bizalmat, mert ezt követően már csak egy bajnokira nevezték, de ott sem lépett pályára. Csirmaz István kizárólag a Paks elleni hazai meccsen játszott, összesen 33 percet. Bár jó eséllyel mindketten azok között vannak, akikkel a klub kezdeményezi majd a szerződésük felbontását, én télen a biztonság kedvéért egyszerre csak az egyik labdarúgót engedném el, elvégre Szatmári Csaba idén két meccsre ugrott be jobbhátvédnek (egy Loki elleni felkészülési meccsen és egy paksi bajnokin), mindkétszer 4-4 gólt kaptunk. Kivéve, ha már megegyeztünk egy új jobbhátvéddel.

Jeremie Obounet – Az ő “elküldésével” valószínűleg kevesen értenek majd egyet, én sem bontanám fel a szerződését, viszont megkísérelném kölcsönadni. Kétségtelen, hogy tehetséges játékos, ráadásul a két felnőtt válogatott labdarúgónk egyike, de az is nyilvánvaló, hogy idén már nem élvezte Kuznyecov Szergej bizalmát, ami a kivételesen jól sikerült nyári felkészülése után igencsak meglepő volt. Le nem mondanék róla, mert nagy potenciál van benne, de Vancas és Acolatse mellett nem sok sót fog megenni tavasszal.

Jurek Gábor – Hiába közönségkedvenc, egyelőre nem bizonyította, hogy képes lenne az NB1-ben is úgy hozzátenni a csapat játékához, mint tette azt több alkalommal a másodosztályban. Az ő számára a legideálisabb lépcsőfok az lett volna, ha a tavalyi NB2-es csere-szerep után idén ugyancsak a Merkantil Bank Ligában, de valahol már fix kezdő lehetne, és legalább egy szezont így teljesítene. A Kazincbarcikával kötött kooperációs szerződés keretében szívesen látnám tavasszal a szomszédban, ahol bebizonyíthatja, hogy plusz tapasztalattal felvértezve lehet belőle meghatározó NB1-es labdarúgó Diósgyőrben.

Argyris Kampetsis – A görög csatár tíz alkalommal lépett pályára piros-fehérben, és bár csak egyszer volt kezdő, valamiért szinte senki sem érzi úgy, hogy ha több lehetőséget kapna, bizonyítaná, hogy jó döntés volt szerződtetni. Sajnos csak a létszámot növeli, ha meg tudunk vele egyezni a szerződése felbontásáról, mehet. Kizárólag azért tartanám meg vele szemben Marin Jurinát, mert bár Újpesten a hajunkat téptük miatta, ő legalább már megmutatta korábban, hogy képes kiemelkedően teljesíteni az NB1-ben. Feltéve, hogy nem ugyanazt játszatja vele a stáb, mint Edomwonyival, mert teljesen más típusú csatár, mint a nigériai.

Tisztában vagyunk vele, hogy mi, szurkolók legtöbbször könnyen “dobálózunk” a távozó nevekkel, azonban mindenképpen említést érdemel, hogy a labdarúgók is elsősorban emberek, így az esetleges szerződésbontások családok sorsát befolyásolják. Nem célunk senkit sem megbántani, de természetesen elsősorban a klub érdekeit szem előtt tartva osztjuk meg veletek a véleményünket” – írja a poszt.

Egyetértünk? Kiket tartanánk meg a felsoroltak közül és kiknek kellene csomagolniuk?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek