Egy teljesítménycentrikus üzleti laptop ismérvei

Megosztás

Mi mindent tudhat egy teljesítménycentrikus üzleti laptop ideális esetben? Milyen szempontokra és sajátosságokra ajánlott célzottan odafigyelni akkor, hogyha kimondottan munkához szeretnénk kézenfekvő megoldást találni?

Mi mindent érdemes felsorolni egy teljesítménycentrikus üzleti laptop ismérvei kapcsán?

Jó eséllyel a megbízható funkcionalitás és rendelkezésre állás az, ami a legtöbbeknek eszébe jut. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen típusú gépnek a mindennapi feladatok és az üzleti alkalmazások futtatása nem szabad, hogy gondot jelentsen.

Többek között a hasznaltlaptop.eu használt laptop garanciával kapható készülékein belül is erre érdemes fókuszálni. A teljesítménycentrikus jelző azt is magában hordozza, hogy az eszközben erős hardverek legyenek, de mellette kiváló összeszerelési és anyagminőségnek is jellemeznie kell.

Elég csak belegondolni, hogy home office keretei között vagy irodai környezetben a többfeladatos munkavégzés mondhatni mindennapos. Ezért a készüléknek a komplex szoftverek futtatásával is egyértelműen meg kell birkóznia.

Teljesítménycentrikus üzleti laptopoknál ezekre érdemes külön figyelni

Ahhoz, hogy a gép kellő gyorsasággal tegye a dolgát, egy Intel Core i5 processzor megléte alapvető fontossággal bír. Hasonlóképp ajánlott a 8GB RAM rendelkezésre állása, hogy az elegendő mennyiségű memória gondoskodjon a flott működésről.

Itt még nincs vége a felsorolásnak, hiszen legalább 180GB-os SSD tárolókapacitásra is szükség van. Ez a paraméter képes hozzájárulni a rendkívül gyors rendszerinduláshoz, emellett pedig az alkalmazások gyors betöltését is lehetővé teheti.

Mindezek mellett a vizuális élményről sem tanácsos megfeledkezni. Ennek szellemében minimum egy 14 hüvelykes HD kijelző lehet egyfajta jogos elvárás. Így akár a standard office programok használata, akár egy-egy online meeting menedzselése is korrekt felhasználói élménnyel társulhat.

Mennyibe kerülhet egy teljesítménycentrikus üzleti laptop?

Természetesen széles skálán lehet mozogni az árak viszonylatában. Nem mindegy, hogy melyik gyártó készüléke mellett tesszük le a voksot, honnan intézzük a beszerzést, illetve új vagy használt gépben gondolkodunk-e.

Hogy transzparens legyen a példánk, a fentebb részletezett paramétereknek a Lenovo ThinkPad T440s i5-8GB-180SSD-HD modellje maradéktalanul képes eleget tenni. Olyannyira, hogy üzleti környezetben, mindennapos munka során is hibátlanul teszi a dolgát.

Ez a gép használtan bőven a 100 ezer forint alatt beszerezhető. Úgy, hogy semmi hibája nincs, és éveken át kiszolgálhatja az igényeket. Mindössze arra kell figyelni, hogy a beszerzést korrekt helyről intézze az ember, ahol a vásárlás mellé garancia is jár, a gép pedig az értékesítés előtt külső-belső ráncfelvarráson esik át.

Kapcsolódó cikkek