Beérett a munka gyümölcse: átadták a Thököly utcai Szinva-hidat a forgalomnak

Megosztás

Gördülékenyebb közlekedés, tehermentesített belváros. Megindult a forgalom a felújított Thököly utcai Szinva-hídon, így befejezettnek tekinthető a Kiss Ernő utca, valamint a Thököly Imre utca és a Hidegsor felújítása és kiszélesítése.

Befejeződött „A Kiss Ernő utca felújítása, valamint a Thököly Imre utca és a Hideg sor felújítása és kiszélesítése” című TOP-6.1.5-16-MI1-2017-00002 azonosító számú projekt. A beruházás a „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” felhívásra benyújtott és támogatást nyert pályázat révén valósult meg. A fejlesztéssel javul az Avas lakótelep és a DAM-DIGÉP iparterületek közúti kapcsolata, a munkaerő-mobilitás feltételeinek javítása pedig közvetve és közvetlenül is hozzájárul a foglalkoztatás-növeléséhez, illetve a foglalkoztatottság megtartásához. A beruházásnak köszönhetően biztonságosabbá vált a gyalogos közlekedés, emellett az útburkolatok felújítása és az utak szélesítése hozzájárul a mobilitás feltételeinek javításához, mind a motoros, mind az autóval munkába járók, mind pedig a közösségi közlekedést igénybe vevők számára – tájékoztatta szerkesztőségünket a Miskolci Városháza.

A projekt részletei:

1. Kiss Ernő utca felújítása

A Kiss Ernő utca felújítása projektelem a Vasgyári és Wesselényi utcák között valósult meg, a beavatkozási hossz: 1922,92 m. A teljes útfelületen átépítésnek, marásnak és újra szőnyegezésnek lehettünk szemtanúi, valamint mindkét oldalon új szegély épült és a közúti acélszalag korlát cseréje is megtörtént. Az útfelületben lévő aknák felépítményét a MIVÍZ előírása alapján cserélték, emellett tartós útburkolati jeleket festettek fel. A fejlesztéssel érintett szakaszon helyreállították a meglévő autóbuszmegállókat és a járdákat.

2. Hideg sor felújítása

A Hideg sor felújítása a Mendikás dűlőtől a Gyár utcáig tartott. Az út nyomvonala megmaradt, ahol hiányzott a szélesség, 7 méterre bővítették, az ívekben szélesítették az útpályát. A közlekedési út mellett haladó járdákat felújították, ahol az ingatlanhatárok engedték, 2 méter szélesre bővítették. A Gyár utca – Domb utca csomópontban a Domb utca osztályozó, kanyarodási sávjai megmaradtak. Megtörtént a szélesítéssel érintett közművek védelme, valamint megerősítették a talajvizsgálati jelentés szerinti út alatti pinceszakaszokat. A Domb utcában megvalósult a vízvezeték rekonstrukciója is. A fejlesztéssel érintett hossz 837,8 m.

3. Kiss Ernő utca – Thököly Imre utcai híd csomópont fejlesztése

A Kiss Ernő utca Wesselényi Miklós és Damjanich János utca közötti szakasza, továbbá a Thököly utca Kiss Ernő és Vászonfehérítő utcák közötti szakaszát érintette a fejlesztés. Kiszélesítették a Szinva-hidat, ami így alkalmassá vált a jövőbeli, további fejlesztéseket jelentő 2×2 sáv befogadására. Elvégezték két buszöböl, a járdák, a jelzőlámpás forgalomirányítás és a közvilágítás felújítását is. A fejlesztéssel érintett hossz 235,47 m.

Projektzáró rendezvényt tartottak hétfőn a városháza Dísztermében. Az eseményen Szopkó Tibor (Velünk a Város, Momentum) összegzett. Az alpolgármester kiemelt jelentőségűnek nevezte a projektet, amivel egyébként régóta adós volt a város. Úgy fogalmazott, a híd egy “érszűkület” volt a város közlekedésében, az északi és a déli tehermentesítő között. Ezt azonban most sikerült megszüntetni, így már rövidtávon is pozitív változást érzékelhetnek az autósok.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek