Ózd díszpolgára lett Majka

Megosztás

Szülővárosa, Ózd díszpolgára lett Magyaroroszág egyik leghíresebb rappere és médiaszemélyisége, Majoros Péter, azaz Majka. Az RTL Klub Való Világ című valóságshow-jából indult, innen jutott oda, hogy 2022-ben és idén a legértékesebb magyar celeb lett a Forbes listája szerint. Az ünnepélyes ceremóniára a családja is elkísérte.

A Tiszti Kaszinó Tükörtermében adta át december 8-án az Ózd Város Díszpolgára címet Majkának Janiczak Dávid polgármester. A városvezető a Facebookon úgy fogalmazott, a díjazott karrierje, sikerei és közéleti szereplései során Ózd város jó hírét is tovább vitte hazánkban.

„Sokat küzdünk a sztereotípiák ellen, és Majkán keresztül az ország bármely pontján azt látják az emberek, hogy Ózdon is vannak tehetségek. Jótékonysági akcióit bár nem szokta nagydobra verni, például az egészségügy és a sport területén, Ózdon is többször segített már. Manapság Ő a legismertebb és leghíresebb ózdi” – írta.

A döntés hátteréről Janiczak annyit mondott, amikor Zsuponyó Anett alpolgármester felterjesztette Majoros Pétert a címre, ő maga sem gondolkodott a döntésében, mivel amit az életében elért, azért egyértelműen kiemelt elismerés jár.

Majka 2003-ban kezdte zenei karrierjét, első albuma Az őzdi hős címmel jelent meg és egyből aranylemez lett. A Curtissel és BLR-rel kiadott negyedik stúdióalbuma 2012-ben elképesztő áttörést hozott, a YouTube-on több, mint hetvenmillió megtekintést tudhat magáénak a videóklip, az egyik legtöbb letöltött és hallgatott magyar dal.

„Hát ez a nap is eljött! Díszpolgár lettem Ózdon… Köszönöm a városnak, hogy felnevelt, kitanított, és a végén 21 év elteltével sem feledkezett meg rólam. Hálás vagyok! Sorsod Borsod!! Ózd mindörökké!” – írta a közösségi oldalán szülővárosa újdonsült díszpolgára.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kép: Janiczak Dávid Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek