Az egészségügyi központot fejlesztették Cigándon

Megosztás

Majdnem 210 millió forintos fejlesztés valósult meg a Borsod megyei Cigándon: a Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központban új napelemes rendszert állítottak üzembe, beépítettek két új nyílászárót, valamint a szakrendelőkben új infrapaneles kiegészítő fűtést is kiépítettek.

Kicserélték a padlózatot és a falburkolatot, emellett informatikai és orvostechnikai eszközöket szereztek be, köztük két ultrahang-diagnosztikai rendszert, egy az agyi keringés vizsgálatára alkalmas transzkraniális Dopplert, egy kinetikus perimétert (látótérvizsgáló készüléket), egy fényterápiás kezelőt és tíz fizikoterápiás készüléket – írja a Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ az MTI-nek küldött közleményében.

A beszerzett eszközöknek köszönhetően nemcsak az egészségügyi központ meglévő szolgáltatásai korszerűsödtek, hanem új, Cigándon eddig még nem elérhető kezelések elvégzésére is lehetőség nyílt.

„Bár nem vagyunk könnyű helyzetben, de továbbra is kiemelt célunk, minden rosszindulatú híresztelés ellenére, hogy az egészségügyi szolgáltatást biztosítsuk és fenntartsuk Cigándon! Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, melyek megkönnyítik az üzemeltetést. Ezért kőkeményen megharcolunk minden egyes nap képviselő úrral együtt, hiszen nincs fontosabb számunkra mint az itt élők egészsége és a betegek biztonsága” – írta a bodrogközi város polgármestere, Oláh Krisztián a közösségi oldalán.

Hogy mire is gondolhatott a polgármester? Még áprilisban írták meg több helyen, hogy az egészségügyi központ komoly pénzügyi problémákkal küzd, az egészségügyi átszervezésekre és az áremelkedésekre hivatkozva elfogyott a pénzügyi tartalékuk. 

A beruházás teljes mértékben a magyar állam és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg, egészen pontosan 209,94 millió forintot fordítottak a fejlesztésre.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kép: Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek