Csodaszép lett az újjáéledő miskolci ünnepi díszkivilágítás, Ózd is hasonló élmény

Megosztás

Tavaly minden apróság fontos volt, így ezen is kénytelen volt spórolni a város, most már valamivel jobb az energiaárhelyzet, így ismét lett díszkivilágításunk. Nem is akármilyen. Ózd pedig egy pályázaton különleges kivilágítást nyert, azt is érdemes meglesnünk.

Mivel igencsak esősre fordult az időjárás tegnap óta, így a miskolciak közül bizonyára kevesebben látogattak el megtekinteni az ünnepi közvilágítást. A webkamera képén azonban már most is megnézhető. Amint javul az időjárás, élőben is látogassunk el a térre.

Ózdon szintén óriási a készülődés a vasárnapi “télindításra”, bár az időjárás ezt már megtette a hét közepén.

Hétvégén lesz advent első vasárnapja. A szakemberek új díszekkel, ünnepi műsorral és rekordszámú árussal várják az ünnepre hangolódókat – számolt be róla az Ózd.hu.

Az adventi koszorú alapjára is felkerült a fenyőborítás. A szakemberek egész délelőtt készítették, hogy elnyerje végső formáját. Idén is kint lesz a sokak által kedvelt Mikulás szán és a rénszarvasok, de a dekoráció egy új fénytoronnyal is bővült, amit a Glansya Kft. biztosított.

„Pályázati kiíráson indultunk, ami lehetővé tette azt, hogy a karácsonyi időszakban három magyarországi város valamilyen karácsonyi elemet nyerhet meg. A legnagyobbat és talán a legszebbet mi nyertük el Ózdon. Ez egy nyolc méter magas fénytorony, mely itt a Városház téren kerül felállításra, és ez lesz az ünnep egyik különlegessége a mostani adventi forgatagban” – emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek