Lagom: a svéd mértékletesség

Megosztás

A lagom kifejezés ósvédül annyit tesz: a törvény szerint. Szélesebb értelmezése szerint egy olyan norma, amely arra ösztönözi egy közösség tagjait, hogy ne csak az írott törvényeket tartsák be, hanem használják a józan eszüket is. De mit is jelent ez pontosan?

A lagom egy életfilozófia

Szerencsére nem kell skandinávnak születni ahhoz, hogy ezt a harmóniát saját otthonunkban is megteremthessük. Meghitt terek, természetes alapanyagok és időtlen design felhasználásával lakásukban mi is élvezhetjük a lagom életérzést, amire a GLOBY által kínált elektromos kandallók teszik fel a koronát.

A svédek a mindennapjaikban az egyensúly elérésére törekednek. Egyensúly a munka és a magánélet, az egyedüllét és a társaság, a család és a barátok között. A cél mindig az optimum elérése, a mindenféle szélsőség elkerülése. Ebből adódóan a rohanó világban értékké tették a lassítást, a fenntarthatóságot és a rendezettséget. Ezeket az elveket életük számos területén igyekeznek alkalmazni, így a lagom életérzés megjelent a svéd belsőépítészetben és lakberendezésben is, hiszen mindezeket az elveket a lakótérben is ki akarják fejezni.

A kandalló mint a lakás központja

A kandalló mint a tűz és a fény őrzője a lakótérben a lakás központját jelenti. A családtagok, a barátok szinte természetes módon e köré fognak leülni. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az ősember is a tűz köré telepedett le a barlangjában, és ez az évezredek alatt sem változott. Ez a megnyugtató érzés, a tűzbe bámulás ősi szokása, ma is bennünk van.

A városiasodás miatt sokunk eddig nélkülözni volt kénytelen ezt a luxust, az elektromos kandallók megjelenésével azonban akár egy panellakásban is figyelhetjük a lángnyelvek játékát, és érezhetjük a kandallóból áradó meleg simogató érintését. A beszerelés és az üzemeltetés is pofonegyszerű, hisz kéményre sincs szükség ahhoz, hogy élvezhessük kandallónk minden előnyét! A lángeffektet pedig akár a fűtési funkció bekapcsolása nélkül is használhatjuk, évszaktól függetlenül, így bármikor harmóniát teremthetünk az otthonunkban.

Miért Tagu kandallót válasszunk?

A Tagu által kínált szabadon álló elektromos kandalló letisztult designnal minden lakásnak igazi díszévé válhat. Használata rendkívül energiatakarékos. Lehetőség van egy automatikus fűtési program beállítására a hét minden napjára. Digitális hőszabályozó segítségével őrzi meg a hőmérsékletet, elkerülve ezáltal az energiapazarlást. A TAGU PowerFlame elektromos tűztér érzékeli, ha a szobában hirtelen csökken a hőmérséklet, mert nyitva maradt az ablak, ilyenkor automatikusan leáll, így nem fűtjük az utcát. Az “Időzítő” funkció segítségével az automatikus kikapcsolás is beállítható 1-9 óra elteltével, így akár biztonságosan el is aludhatunk mellette. A Tagu elektromos kandalló minden olyan tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy saját lakásunkban átadhassuk magunkat a lagom életérzésnek és harmóniának.

Kapcsolódó cikkek