Kétnapos sztrájk a Volánnál, rengeteg borsodi járat is érintett

Megosztás

Bronzvasárnap kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.

A Volánbusz a sztrájk tervezett ideje alatt biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, a várhatóan nem közlekedő járatok listája a Volánbusz honlapján érhető el. Mint a listából kiderül, számos borsodi járat is érintett lesz.

A szakszervezet 25 százalékos béremelést követel, és hiányolja a vállalat béremelési ajánlatát. A Volánbusz Zrt. bíróságon támadta meg a sztrájkfelhívást, de a Fővárosi Törvényszék első fokon jogszerűnek találta a tervezett munkabeszüntetést, ami alapján a Munkástanácsok Országos Szövetsége szerint is megkezdhető a sztrájk. Vasárnap várhatóan több ezer, hétfőn több tízezer járat maradhat ki – írja a HVG.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek