Néhány nap és újra fényárban úszik majd Kazincbarcika

Megosztás

A karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködteti majd a városlakókat. De a Fő téren más érdekességek is várják a látogatókat december 3-án.

Sokaknak feltűnt, hogy a Barcika Park munkatársai az elmúlt napokban megkezdték a fényfűzérek és a kandeláberdíszek felszerelését Kazincbarcikán, a visszajelzés pedig több mint nagyszerű: láthatóan mindenki örömmel fogadja, hogy december 3-tól ismét fényben úszhat a város. 

A 2022-ben nagyon hiányzó díszkivilágítás szépsége ugyanis a többség lelkét megérinti. Ahogy Tóth Mária kazincbarcikai lakos mondta:

„Szeretem nézni, mert gyönyörködöm benne. Széppé teszi a várost, tavaly ugye nem volt, de most örülök, hogy lesz. Én már nem foglalkozom a kivilágítással otthon, mert egyedül vagyok, ezért külön öröm, hogy a városban gondoskodnak erről.” 

Az esztétikai élmény a jelek szerint a férfiaknak is fontos, Rusznyák István kazincbarcikai lakosnak legalábbis mindenképp:

„Mindig szép Kazincbarcika, ilyenkor pedig különösen. Az adventi programokra is el fogunk menni, mert van kisgyermekünk” – mesélte a Kolorline kérdésére.    

Természetesen ahhoz, hogy rendben működjön a díszkivilágítás, időben el kellett kezdeni a szorgoskodást, tudták meg Sipos-Grédics Flórától, a Barcika Park Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. 

„A háttérmunkálatok már októberben elkezdődtek, a Jókai iskolában szereltük a kandeláberdíszeket, szegények 2 éve ott várakoztak, hogy újra kikerüljenek. November elején aztán elkezdtük kihelyezni a városban őket, a fényfüzérek is folyamatosan kerülnek fel a fákra. Nagyon sok kollégával kint vagyunk, és az utolsó pillanatig dolgozni fogunk, hogy csoda szép legyen a város december 3-ára” –  részletezte teendőiket Sipos-Grédics Flóra, s egyúttal elárulta, hogy meglepetésekkel is készülnek.

Eggyel több ok tehát arra, hogy december 3-án mindenki megcélozza a Fő teret, ahol advent első vasárnapja alkalmából együtt ünnepel a város. A díszkivilágításon túl karácsonyi gasztroterasz, fényfestés és jégszobrászat is várja majd az érdeklődőket. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek