A fideszeseket nemigen érdekelte a miskolci költségvetés

Megosztás

Egyeztetésre hívta a helyi ellenzéket Miskolc polgármestere, ami a jövő évi költségvetést illeti, de a fideszes képviselők részéről rendkívül mérsékelt volt az érdeklődés. Igaz, a politika már csak ilyen, ha most beleszólnak, jövőre a kampány során hogy bírálhatnák a városvezetést a költségvetés ügyében?

Veres Pál polgármester – tartva magát a korábbi évek gyakorlatához – a költségvetési rendelet előterjesztését megelőzően konzultációra hívta a városi közgyűlés ellenzéki frakcióit és képviselőit, hogy meg tudják tenni az azzal kapcsolatos észrevételeiket és javaslataikat. 

– Felháborítónak és aggályosnak tartom, hogy Veres Pált és a miskolciakat sem méltatták arra, hogy a város költségvetéséről generálisan nyilvánítsanak véleményt – fogalmazott a létszámát tekintve családias hangulatúnak is nevezhető találkozó felől Szopkó Tibor. A zárt ajtók mögötti egyeztetést ugyancsak végigülő alpolgármester arról tájékoztatta a Minap.hu munkatársát, hogy a Fidesz és a KDNP frakcióiból mindössze négyen jelentek meg a találkozón. 

Nekik a városvezetők köszönetüket fejezték ki, azonban rendkívül fontos lett volna, hogy az általuk felvetetteknél jóval nagyobb volumenű kérdésekről is szó essék a jövő héten nyilvánosságra hozandó, egyúttal a decemberi közgyűlés elé terjesztendő rendelettervezetről – folytatta Szopkó Tibor. Hozzátette: érti, hogy közeleg az önkormányzati választási kampány, azonban itt lett volna a lehetőség a számukra, hogy érdemi ellenvéleményt fogalmazzanak meg. Az alpolgármester egyébként hatalmas szakmai sikerként értékeli, hogy a hazai önkormányzatokat sújtó kormányzati elvonások ellenére Miskolc esetében egy „stabil, a jogszabályoknak mindenben megfelelő, egyensúlyi, felelős, takarékos, sikeres és végrehajtható” 2024-es költségvetés van kilátásban. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek