Remek programok Lillafüredtől Miskolctapolcáig az adventi időszakban

Megosztás

Varázslat Lillafüredtől Miskolctapolcáig – jövő vasárnap meggyújtjuk az első adventi gyertyát. Számos helyszín, színes programkínálat.

Az adventi időszakra Miskolc több helyszínen is színes, varázslatos programkínlattal készül a belvárostól kezdve Lillafüreden át egészen Miskolctapolcáig. Ünnepi események lesznek a Szent István téren, a Városház téren és az Erzsébet téren is. A négyhetes adventi időszakban a többi közt gyermekprogramok, bábelőadás, varázssátor, manóház, gasztronómiai különlegességek, korcsolyapálya, fényinstallációk, koncertek és meseösvény is várja Miskolcon a karácsonyra hangolódó közönséget.

Görömbölyön és Diósgyőrben is ünnepi műsor színesíti az adventi időszakot, de varázslatos lesz a december az állatkertben és az Ellipsumban is, újra zakatol majd a Mikulásvonat, és a híres, idén még különlegesebb, új tematikát kapott adventi villamos is kigördül a miskolci sínekre.

A karácsonyra való felkészülés részeként, az ünnep előtti negyedik vasárnapon, idén december 3-án gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Aranyvasárnap ebben az évben december 24-ére, szentestére esik, ezért az utolsó gyertyán 23-án, szombaton lobban fel a láng.

Az ünnepi programsorozat december 1-jén veszi kezdetét. A részletes, folyamatosan bővülő programok az advent.miskolc.hu oldalon olvashatók – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolci Városháza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek