Íme a 2024-től átalakított miskolci választókerületek új kinézete, térképe

Megosztás

Már elérhetők a 2024. októberétől érvényes miskolci önkormányzati választókerületek kialakításával kapcsolatos térképek és adatsorok.

Magyarországon a 2024-es európai parlamenti választással egy napon, várhatóan 2024. június 9-én bonyolítják az önkormányzati választásokat is. Több nagyvároshoz hasonlóan, Miskolcon is olyan mértékben csökkent a lakosságszám, hogy a 2019-es választáshoz képest a Helyi Választási Iroda vezetőjének, azaz a jegyzőnek a törvény alapján meg kellett szüntetnie egy választókerületet, és újra kellett szerkeszteni az eddigi körzethatárokat.

Miskolcon tizenkilencről tizennyolcra csökken a körzetek száma, a kompenzációs listáról pedig egy képviselővel kevesebb jut be a Közgyűlésbe, így a 2024 októberében felálló új képviselő-testület létszáma összesen két fővel csökken majd, így az a polgármesterrel együtt összesen 26 fős lesz.

Az idén október végén három rendes és két póttaggal megválasztott Helyi Választási Bizottság véleményezését követően az új önkormányzat választókerületi beosztásról  a Helyi Választási Iroda vezetője, dr. Ignácz Dávid, Miskolc Város Jegyzője döntést hozott. Miskolcon az idén nyáron a lakosság véleményét is kikérték a módosításról, az állampolgárok írásban és személyesen tehettek észrevételt, melyek döntő részét beépítették a választókerületek módosításába – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolci Városháza sajtóosztálya.

Az önkormányzati választókerületek kialakításával kapcsolatos térképek és adatsorok elérhetők az alábbi linken:

https://sds.miskolc.hu/index.php/s/ytc2FKbkjg4NJYJ

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek