Márki-Zay Péter szerint a DK és az LMP álellenzéki jelöltet indít Miskolcon

Megosztás

A korábbi miniszterelnök-jelölt számára egyértelmű, hogy a két párt a Fidesz érdekében indítja el Hegedűs Andreát Veres Pállal szemben.

Én vagyok az egyetlen ellenzéki, aki dicsérni szokta a Fideszt – fogalmazott az M1 aktuális csatorna 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor csütörtök esti adásában Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje az MTI beszámolója szerint.

A hirado.hu beszámolója szerint a házigazda emlékeztett arra, hogy Márki-Zay Péter mozgalma a közelmúltban párttá alakult, erről is kérdezte vendégét, aki elmondta, hogy indulnak a közelgő EP-választáson és amennyiben képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe, az Európai Néppárt keretein belül szeretnének politizálni.

Lánczi Tamás emlékeztette Márki-Zay Pétert, hogy sokakat nevezett már árulónak, közöttük Ungár Pétert, az LMP társelnökét. Erre a politikus úgy reagált, hogy az LMP háborúpárti politikát képvisel: megszavazta, hogy magyar katonákat küldjenek Csádba.
“Békemisszióba mennek a magyarok ” – szögezte le Lánczi Tamás a beszélgetésben, hangsúlyozva, hogy Csádban – Ukrajnával ellentétben – nem dúl háború.

Azt kérdezte Márki-Zay Pétertől, hogy ha valaki egyetért a kormánnyal valamiben, az szerinte árulónak minősül-e. Erre a politikus úgy válaszolt, hogy vannak olyan ügyek, amelyekben ő is azonosulni tud az Orbán-kormánnyal. Példaként azt emelte ki, hogy hamarosan visszaválthatóak lesznek a PET-palackok. “Én vagyok az egyetlen ellenzéki, aki dicsérni szokta a Fideszt” – fogalmazott.

A műsorvezető emlékeztette vendégét, hogy az LMP társelnökén kívül még számos közszereplőt, többek között Vona Gábort és a Demokratikus Koalíciót is árulással szokta vádolni.

Erre Márki-Zay úgy reagált, hogy az LMP és a DK álellenzéki jelöltet indít Miskolc sikeres ellenzéki polgármestere ellen. Számára nyilvánvaló, hogy ezt a Fidesz érdekében teszik.

Márki-Zay itt arra a Hegedűs Andreára utal, aki a DK országgyűlési képviselőjeként indul a jövő évi önkormányzati választáson Miskolc egyik polgármesterjelöltjeként. Szintén őt támogatja az LMP, míg a többi egykori összefogásbeli ellenzéki párt a jelenlegi városvezető, Veres Pál mögé áll be.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek