Áldatlan állapot: Nem tudni, mikor újítják fel a 3708-as utat

Megosztás

Egy olvasónk kereste meg lapunkat egy megkerülhetetlen problémával kapcsolatban: A 3708-as mellékút állapota folyamatosan romlik 0 és 3,2 km közötti szakaszon.

Olvasónk azzal a problémával keresett meg minket, miszerint Borsodban ugyan több út megújul, viszont egy már akkor kifejezetten rossz állapotban lévő szakasz, a Hidasnémeti –  Gönc között húzódó útvonalról nem volt semmilyen elérhető információ. Az aszfalt állapota azóta csak romlott, így pedig a kérdés égetővé vált. Továbbá olvasónk azt is feltételezte, a folyamatos erős romlás oka az lehet, hogy a közeli szlovák érdekeltségbe tartozó kavicsbánya erre az útvonalra tereli teherforgalmát, hiszen a 3809-es úton Abavár irányába három és fél tonnás korlátozás van a gépjárművek részére.

Felkerestük a Magyar Közutat a 3708-as út ügyével kapcsolatban. Azt szerettük volna megtudni, hogy tervezik-e felújítani az útszakaszt, van-e tudomásuk a jelentős teherforgalmat okozó forgalomról, továbbá kell-e a bányát birtokló cégnek bármilyen javítómunkát végeznie.

Válaszukban az MK azt közölte, tervben van a felújítás a Tokaj Zemplén térség Fejlesztési Program keretén belül, ugyanakkor egyelőre még nem ismert a munkálatok kezdetének időpontja.

Reakciójukban arra is kitértek, az adott szakaszon nincsen korlátozás, szóval bárki szabadon használhatja, nincs szükség engedélykérésre, továbbá azt is kiemelték, az országos közutak használóinak nincs karbantartási kötelezettsége az általuk használt úthálózat vonatkozásában.

(Nyitókép: A szakasz jelenlegi állapota – Google Street View)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek