Szurkolói bunyó: összecsap egymással az újpesti és DVTK tábor

Megosztás

Egy friss kezdeményezés, az Ultras Fighting League, magyarra fordítva Harcoló Ultrák Ligája azt tűzte ki magának célul, hogy három a három ellen ütközhessenek meg különböző csapatok leghangosabb szurkolói. Az első mérkőzés keretein belül a diósgyőri ultrák is a ringbe lépnek.

Nagyon jó csatákat ígér Facebook-posztjában az UFL nevezetű oldal, mely a fenn említett bajnokság hivatalos kommunikációs platformja. Állításuk szerint minőségi küzdelem várható kilencven kiló alatti, és kilencven kiló feletti súlycsoportokban. Az MMA által alkotott szabályrendszer finomhangolt változatát fogják használni.

A bejegyzésben többször is emlékeztetnek, hogy ezen összecsapások a sportszerűség és a szurkolói összetartás jegyében történnek.

A mérkőzés során háromtagú bírói testület és egy orvosi stáb is szolgálatban fog állni. A szervezők szerint az összecsapások remek lehetőségek arra, hogy a szurkolótáborok sportszerű kereteken belül összemérhessék erejüket és tudásukat, továbbá szerintük mindenki győztes, aki ezt a küzdelmet felvállalja. Az első összecsapás az újpesti és a diósgyőri ultrák között lesz, ezzel kapcsolatban eddig még csak az újpesti szurkolók bemutatkozása jelent meg, azt ide kattintva lehet megtekinteni.

A két tábor között eddig is volt összecsapás, ugyanakkor a jövőheti alkalom lesz az első, hogy ezt legális keretek között teszik meg. Érdekesség továbba éppen most derült ki, hogy a Nyíregyháza – DVTK mérkőzésen történt verekedés miatti nyomozás még mindig tart, az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek