Miskolc közkedvelt üzletei zárva tartanak december 24-én

Megosztás

Idén nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a karácsonyi vacsora alapanyagának beszerzését, vagy éppen az ajándékok begyűjtését. Újabb üzletlánc jelentette be, hogy a dolgozók érdekeit szem előtt tartva szenteste napján nem nyitnak ki.

A leginkább a túrázók körében népszerű hazai márka, a Mountex a napokban belső szavazás keretében kérdezte meg dolgozói véleményét a december 24-i nyitvatartással kapcsolatban. A cég munkatársainak többsége a munka helyett a családi együttlétre, az ünnepi készülődésre szeretne koncentrálni, ezért a vezetés úgy döntött, hogy a márka üzletei idén december 24-én az egész országban zárva tartanak.

A Lidl Magyarország mellett a Rossmann is úgy döntött, hogy országszerte zárva tartanak ezen a napon.

Az egységes boltzár gondolata évek óta terítéken van a kereskedelemben, de ehhez olyan összhangra lenne szükség, ami nem gyakran fordul elő más területen sem.

December 24. mellett a Mountex üzletei Black Friday napján, azaz november 24-én is zárva tartanak, a bolthálózat ugyanis negyedik éve ezzel tiltakozik a rengeteg pazarlással és környezetszennyezéssel járó vásárlási láz ellen. Helyette #szabadbanszabadon hashtaggel kezdeményezést indítottak, melyben környezettudatosságra ösztönöznek, fölösleges vásárlás helyett szabadtéri programokra, természetjárásra, túrázásra invitálnak és inspirálnak mindenkit.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek