Védd meg a kül- és beltéren tárolt holmikat, a veteményest!

Megosztás

A különböző anyagú, méretű és kidolgozású takaróponyvák nagyszerű lehetőséget nyújtanak akár a bel-, akár a kültéren tárolt különféle holmiknak a szennyeződések, az időjárás viszontagságai ellen, de a kertben is hasznát vehetjük.

Garázs vagy fedett gépkocsibeálló hiányában jól jöhet egy ponyva az autók védelmére, de gyakran alkalmazzuk a takarófóliákat homokozók, kerti játékok, kerti bútorok, illetve a pincében vagy padláson tárolt holmik befedésére a por, a nedvesség vagy a napsugárzás ellen. Megkönnyíthetik a gyümölcsszedést, de nagyszerűek sátorozásnál is a beázás ellen, továbbá mezőgazdasági és számos kreatív célra. Tarts velünk, mutatjuk, mi mindenre lehet jó egy ponyva!

Takaróponyvák számos feladatra

A Legjobb Munkaruha Webshopban kapható takaróponyvák azonnali és egyszerű megoldást kínálnak kül- és beltéren, mindenféle környezetben tárgyak, berendezések, járművek, építőanyagok, takarmány és számos egyéb holmi védelmére.

Erős és masszív anyagból, különböző méretekben és színekben, valamint rendszerint riglikkel készülnek a rögzítés megkönnyítésére. Olcsó, ugyanakkor tökéletes megoldást kínálnak, ha szennyeződések vagy az időjárás viszontagságai ellen keresel megoldást. Könnyűek, így nehézség nélkül mobilizálhatóak, késlekedés nélkül bevethetőek, ha például leszakad az ég és meg kell védeni egy tárgyat a beázástól. Nagyszerű megoldást kínálnak szalmabálák, farakások, nem használt járművek, munkagépek, sporteszközök szárazon tartására, kerti medencék takarására.

Számos előnyös tulajdonság

A takaróponyvák rendszerint műanyagból, a célnak megfelelő, különböző sűrűségű polietilénből készülnek, ugyanis ez az anyag kellően strapabíró, időjárásálló, illetve olcsón előállítható. Alapvetően a napsugárzás tönkreteszi az anyagát, de kültéren szükség lehet víz- és UV-álló ponyvára, ebben az esetben a megfelelő alternatívát kell választani.

A különböző vastagságú fóliák más-más teherbírással, jellemzőkkel rendelkeznek, amelyeket választásnál célszerű figyelembe venni.

A riglivel vagy feszítő mandzsettákkal ellátott ponyvák kifeszítése, rögzítése által precíz fedés készíthető. Azonban ügyelni kell arra, hogy a vízálló típusokat tetőként enyhe lejtéssel telepítsük, hogy a csapadék le tudjon folyni, és ne terhelje túl se a ponyvát, se a szerkezetet.

Mi mindenre használhatók még a ponyvák?

A legtöbb típusú takaróponyva univerzálisan használható, de van egy-két típus, amelyet kifejezetten egy bizonyos célra gyártottak. Léteznek a veteményes fagy-, szél- és napvédelmére szolgáló speciális takaróponyvák, illetve grillsütőkre, trambulinokra, kerti bútorokra szabott darabok is, de egyes autótípusokhoz is találni méretre és formára szabott ponyvákat.

Az általános méretű, néhány négyzetméteres ponyvákat beszerezheted a webáruházakban, szaküzletekben, de speciális darabokat rendelhetsz is a készítőktől.

A multifunkcionális takarófóliák legnagyobb előnye a kedvező ár és az egyszerű használat, valamint a rögzíthetőség.

Kapcsolódó cikkek