Felkorbácsolta az érzelmeket ez az internetet bejáró videó, ahol edelényi romákat visznek el a rendőrök

Megosztás

Két teljesen ellentétes táborra osztotta a látogatókat egy telefonnal készült videó, amin látható, hogy Edelény Egres részén intézkednek a rendőrök egy vagy több romával szemben.

Az edelényi elfogás, letartóztatás és a rendőrségre való beszállítás nem ment zökkenőmentesen, a rokonság és a szomszédság ugyanis gyorsan előkerült a környező házakból és válogatott szidalmak és fenyegetések is elhangzottak.

Ettől még a zsaruk elvégezték a dolgukat, amire utasítást kaptak és elszállították a rosszfiú(ka)t. Az egyik jelen levő családtag rögzítette a videót még október közepén, ám közzétenni már egészen más tette közzé az interneten. A Facebook-videóra rengeteg reakció érkezett, közülük igen sok rasszista hangot is megüt.

Hogy pontosan mi volt a rendőri intézkedés előzménye, nem tudni, de az egyik helyi nő igen harciasan és támadólag lépett fel a rendőrökkel szemben, mások egészen nyugodtan folytattak eszmecserét és érdeklődtek, mégis mire a felhajtás. A videót közzétevő azonban azt a kommentárt fűzte hozzá, hogy a Gáza övezetben zajló háborús övezet ehhez hasonlítható, igaz, ő nem éppen a rendőri intézkedésre gondolt, hanem a légkörre.

Mindenki döntse el maga, mi történhetett és túlzásba vitte-e bármelyik fél saját magatartását. Nekünk volt-e már részünk hasonló helyzetben? Valóban ilyen komplikált a szituáció Egresnél, illetve más borsodi településen?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek