Döbbenet: lehúzta a kiscicáját a vécén a miskolci állatkínzó, videóra is veszi állatai szenvedését

Megosztás

Hihetetlen, de örömét leli abban, ha megkínozhatja a nála levő állatokat és külön nagy örömet okoz neki, hogy mindezeket videóra is veheti. Valóban nem lehet mit tenni ilyen esetben? Elképesztő állatkínzás Miskolcon.

Mint ahogy a címből is kiderül, nem egyedi esetről van szó, hanem már nem először tör elő a kínzás vágya a miskolci fiatalemberből. Elképesztő, hogy lehet ilyet tenni bármilyen kisállattal?

Egy miskolci fiatalember pontosan ezt csinálta, amikor büszkén posztolt a Facebook-oldalán videót arról, ahogy néhány hónapja lehúzta a WC-n a macskáját, a minap pedig egy másik cicába rúgott bele egy hatalmasat. Az állatvédők azt szeretnék, hogy a férfit tiltsák el az állattartástól.

– Folyamatosan szerez magának új macskát, hogy megkínozhassa, hiába vesznek el tőle egyet. Internetes csoportokban kutakodik utánuk, de ezek után ki tudja, mit művelne szegényekkel. Miután a WC-n lehúzta, azzal vagánykodott, hogy ő így szokta fürdetni. Felháborító, milyen emberek vannak – mondta a Blikknek egy nő, aki jól ismeri a férfi tevékenységét.

A felvételen jól látszik, ahogy a fiatalember beteszi a macskát a WC-be, rátérdel az ülőke tetejére, majd lehúzza a vizet. Az állat ezután rémülten menekült ki a fürdőszobából. A másik videón pedig egy hatalmasat rúg egy másik cicába, ami átrepült a szoba túloldalára. Úgy tudni, F. Zsolt már évek óta kínozza macskáit puszta szórakozásból.

Pillanatkép a vécélehúzós videóból

– Sajnos sok gond van vele, már több bejelentést is kaptunk róla. Évek óta csinálja az undorító dolgait a macskákkal. Teljesen aberrált ember, aki így bánik az állatokkal – kezdte a Blikknek Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány alapítója. Mint mondja, sajnos nagyon nehéz kiszűrni, hogy kinek nem szabadna állatot tartania, de szeretné, ha eltiltanák tőle.

– A kisállat-kereskedésekben rengeteg állatot szabadon megvásárolhatunk, de nyilvánvalóan az illegálisan működő szaporítók sem nézik, hogy kinek adnak el egy kutyát vagy éppen macskát. Ráadásul a cicák adásvétele teljesen ellenőrizhetetlen, követhetetlen módon zajlik többnyire interneten – magyarázta az állatvédő. Mindenesetre feljelentés esetén az aljas férfi a gyomorforgató tettei miatt megütheti a bokáját.

– Állatkínzásért alapvetően akár három év börtönbüntetés is járhat, visszaesőként pedig öt évet is kaphat az ember. Hogy a videójával nagy nyilvánosság előtt megbotránkozást keltett, nyilvánvalóan súlyosbító körülményként értékelhető a bíróságon – magyarázta az ügytől függetlenül dr. Tran Dániel.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek