Borsod megyében is készüljünk, jó eséllyel özönvíz érkezik pénteken

Megosztás

Egy nyugalmas csütörtöki nap végén megérkezik a csapadékzóna több hullámban. Pénteken Borsodban 35-40 mm esőre számíthatunk egyetlen nap leforgása alatt az országos csapadéknak köszönhetően. Kinti programot ne tervezzünk.

Többfelé 20-40 mm eső hullhat le a péntek hajnalban érkező csapadékzónából. A borsodi régióra 35-40 mm-t várnak.

az ország délkeleti kétharmadán sok helyen 5 milliméter se hullott, a szárazság így még nem enyhült jelentősebb mértékben. De ne csüggedjenek az itt élők sem, péntekre ide is megérkezik a kiadós öntözés.

Többfelé 20-40 mm csapadék hullhat le. Csütörtök éjjelig inkább csak záporok hozhatnak lokálisan kiadósabb csapadékot, péntekre virradóan azonban nyugat, délnyugat felől kiadós esőzés kezdődik, mely több órán keresztül eltart majd. Délen 10-20, máshol nagy területen 20-40 milliméter csapadék hullhat le, sőt kisebb körzetekben – elsősorban a Dunántúli-középhegységben – az 50 millimétert is elérheti a 24 órás csapadékösszeg, amely nagyjából az október havi átlagnak felel meg.

Szombaton ismét érkezhet csapadék, de ekkor már inkább záporok formájában, nem fog mindenhol esni és a mennyiség sem lesz olyan jelentős, mint pénteken. Viszont helyenként zivatarok kialakulására is van esély a nyári időszámítás utolsó napján. (via Időkép)

Az időkép videóját a várható csapadékmennyiségről és a front vonulásáról IDE KATTINTVA nézhetik meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek